Populistische omroep kan het wel schudden met GeenStijl

De Rotterdamse politicus Ronald Sörensen, die de Populistische Omroep Nederland (PON) wil oprichten, is een bewonderaar van GeenStijl, maar de liefde komt van één kant.

Van onze mediaredactie

De website GeenStijl heeft geen trek in samenwerking met het initiatief van de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, blijkt uit een interview met Dominique Weesie, hoofdredacteur van de website, met het weekblad Intermediair, dat morgen bij de abonnees in de bus ligt.

Bij de aankondiging van PON, vorige maand, zei Sörensen het ‘shocklog’ te bewonderen: ‘Die Rutger van die filmpjes zou ik graag op tv zien’, zei hij in de Volkskrant. Een gesprek met de makers van GeenStijl had hij nog niet gevoerd, zei hij ook.

Dat hoeft ook niet meer, want in Intermediair zegt Weesie: ‘Ik wil niks met die man te maken hebben. Wij mogen zijn voorbeeld zijn, hij niet het onze. Hoe hij heeft gereageerd op de keuze voor Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam vond ik absurd. Dat juist Aboutaleb, als boegbeeld van zich misdragende Marokkanen, burgemeester moet worden, dat vond meneer Sörensen niet kunnen. Dat vond ik een ongepaste uitspraak.’

Over het publiekelijke hengelen van Sörensen naar samenwerking, zegt Weessie: ‘Dat stemt me niet blij. Het bevestigt misschien het idee dat we rechts zijn en alleen links aanpakken. Dat is niet zo. Daarom waren we ook zo blij dat we Kay van de Linde konden pakken. Nu Rita nog even en dan hebben we dat vooroordeel van ons afgeschud.’

De redactie van GeenStijl beweerde dinsdag zelf een publieke omroep te starten. Erg geloofwaardig is het initiatief niet, aangezien eigenaar Telegraaf Media Groep in zwaar weer verkeert. Het concern maakte vorige maand bekend 500 voltijdbanen te gaan schrappen.

GeenStijl's Rutger interviewt Wijnand Duyvendak (de Volkskrant) Beeld
GeenStijl's Rutger interviewt Wijnand Duyvendak (de Volkskrant)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden