Politiek twijfelt over nieuw Muziekpaleis

UTRECHT Het is nog onzeker of een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad op 1 juli akkoord gaat met het plan van het college van B en W om op de plek van het huidige muziekcentrum Vredenburg een nieuw Muziekpaleis te bouwen....

Dit bleek afgelopen dinsdag tijdens de commissievergadering Stedelijke Ontwikkeling. Op de agenda stond een zogenaamde kredietaanvraag door het college van B en W van 3,9 miljoen euro. Met dit bedrag moet onder andere het 'voorlopig ontwerp' van het Muziekpaleis worden betaald. Deze opdracht zal, wat het college betreft, worden toevertrouwd aan architect Herman Hetzberger.

Het gehele project, dat in 2010 moet zijn afgerond, wordt op 90,6 miljoen euro begroot. In het nieuwe pand zullen – behalve muziekcentrum Vredenburg – ook popcentrum Tivoli en SJU (Stichting Jazz Utrecht) worden gehuisvest.

'Wie garandeert dat het bij 90,6 miljoen euro blijft?', wilden vrijwel alle partijen van verantwoordelijk wethouder Walther Lenting weten. Zijn antwoord dat hij zijn uiterste best zal doen om binnen de 'beloofde financiële kaders' te blijven, kon niet iedereen geruststellen. Collegepartij CDA vond dat de plannen van Lenting op te veel onzekere aannames zijn gebaseerd. 'We moeten blijkbaar op de blauwe ogen van Lenting afgaan. Wij hadden graag meer zekerheid gewild.' Het CDA zal tegen de kredietaanvraag van 3,9 miljoen stemmen als de wethouder de raad niet meer overtuigende informatie verschaft.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden