Plensbuien en liefdesverdriet gaan goed samen op de Parade

Gebroken harten en kletterende regen op De Parade, waar Keja Klaasje Kwestro zelfs in een krappe Opel komisch is. En schrijver Elfie Tromp intrigeert als theatermaker.

Joris Henquet
Muzikant Keimpe de Jong en schrijver Elfie Tromp maken samen Monster Love Town. Beeld Foto: Neeltje de Vries
Muzikant Keimpe de Jong en schrijver Elfie Tromp maken samen Monster Love Town.Beeld Foto: Neeltje de Vries

Plensbuien en liefdesverdriet bleken goed samen te gaan, afgelopen zaterdag op theaterfestival De Parade in Utrecht. De tikkende regen op het tentdak werkte sfeerverhogend bij Monster Love Town, waarin de Rotterdamse schrijver Elfie Tromp en muzikant Keimpe de Jong met verhalen en muziek een lekker duister halfuurtje presenteren rond liefdesmisère. Monster Love Town is de plek 'waar je komt als je hart is gebroken'. Tromp zelf, die gehuld in witte jumpsuit een sterke theatrale uitstraling heeft, is het grootste monster van de stad.

Korte literaire verhalen over de burgemeester en andere inwoners worden afgewisseld met verrassende, Spinvis-achtige liedjes die prachtig worden begeleid door multi-instrumentalist De Jong. Hoewel de samenspraakjes tussen Tromp en De Jong nogal houterig overkomen ('Maar Elfie, waarom ben jij hier nu écht?') en Tromp in het slotnummer niet altijd even zuiver zingt, is deze eerste kennismaking met Elfie Tromp als theatermaker beslist intrigerend.

Monster Love Town

null

De Parade

Theater

Door Elfie Tromp en Keimpe de Jong.

Ook veel gerommel in de liefde bij Anatol. The Rise & Fall of a Sex Symbol, een met veel vaart en energie gespeelde reeks scènes in en rond een olijfgroene Opel. Gebaseerd op een tekst van Arthur Schnitzler uit 1893 speelt Sander Plukaard de vrouwenverslinder Anatol, die met zijn vriend Max (Eva van Gessel) terugblikt op zijn vele affaires, waarvan sommige gelijktijdig plaatsvonden, tot op zijn huwelijksdag aan toe.

De tekst steekt nogal rommelig in elkaar en is niet bovengemiddeld boeiend, maar de attractie van deze show is de manier waarop actrice Keja Klaasje Kwestro in de auto transformeert tot Anatols verschillende vrouwen, van de gehypnotiseerde Cora tot circusmeid Bibi. De lekker vet acterende Kwestro bewijst dat je ook in een mini-Paradetent, ja zelfs in een krappe Opel, grote komische toeren kunt uithalen.

Anatol. The Rise & Fall of a Sex Symbol

null

Door Sander Plukaard, Keja Klaasje Kwestro en Eva van Gessel. Regie: Nina Spijkers.

De Parade is t/m 6/8 in Utrecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden