Pixel People: verslavend spel met kloonmensen

Sinds kort verovert het spelletje Pixel People in een stormachtig tempo de iPhones, iPods en iPads van gamers over de hele wereld. Het concept van het spel is eenvoudig, iedereen kan het leren en het is hartstikke verslavend.

null Beeld

Pixel People is variant op een citybuilding-game, waarbij het klonen, huisvesten en aan het werk zetten van nieuwe 'mensjes' centraal staat. Uitgangspunt is dat de wereld is vergaan, en er behoefte is aan nieuwe mensen om allerlei beroepen uit te oefenen.

Daarvoor landen er om de zo veel tijd nieuwe blanco mensen in het Arrival Center van de speler. Ze moeten gekloond worden tot nieuwe burgers. Uitgangspunt daarvoor zijn de reeds bestaande klonen, zoals burgemeester en monteur. Als je die krijgt, ontstaat er een nieuw beroep, wat weer gecombineerd kan worden tot in totaal 150 verschillende bewoners.

Sensatie
Ze moeten allemaal ergens wonen en werken. Daarin zit hem het venijn van het spel. In het begin duurt het maar een minuten om nieuwe mensen te klonen, een werkplek voor ze te bouwen en een huis neer te planten. Maar na enige tijd duurt dat gemakkelijk een uur. Extra lastig is dat elk 'bedrijf' periodiek moet worden aangetikt om het aan de gang te houden.

Intussen verdienen de klonen geld dat je als burgemeester hard nodig hebt om je grondgebied uit te breiden. Slim kiezen en klonen, samen met een streng beheer van de geldpot. Dat maakt Pixel People de nieuwste sensatie op Apple-apparaten. Producent LambduMu heeft al hints laten vallen over een vervolg op het spel. Het is gratis te downloaden in de App Store.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden