Piep, het kleine nachtspook

prachtig en lief boek

Ineke van nispen

Eve Tharlet- Brigitte Weninger: Piep het kleine nachtspook
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN:978 90 5116 040 6

Lena is vier jaar en Lena is niet bang. Ze is niet bang voor onweer, ze is niet bang om in het water te springen, ze huilt niet als het onweert. Maar Lena is wel bang voor spoken.
Iedere avond zitten ze weer op haar slaapkamer. Er zit er een op de stoel, een zit er altijd achter de gordijnen, en een ligt er onder haar bed. Lena weet het zeker ze zijn iedere avond in haar kamertje. "Welnee" zeggen papa en mama "spoken bestaan niet dus ze kunnen ook niet in je kamer zitten. En laat ons nu eens een nachtje rustig doorslapen".
Op een avond fladdert er een piepklein wezentje naar haar toe. Dat is Piep het kleine nachtspookje. Piep, dat lieve kleine spookje, leert Lena hoe ze alle spoken kan verjagen.
Er zijn veel kinderen die niet gemakkelijk inslapen omdat ze allerlei dingen in hun kamertje zien. Het loont echt de moeite waard om met dit boek te proberen de angst voor spoken te overwinnen. Het is een grappig verhaal dat op een heel simpele manier aan Lena leert om de spoken weg te jagen. Om de fantasie en de interactie nog meer te prikkelen zit er in het omslag van het boek een klein stoffen knuffelspookje.
Maar ook voor kinderen die niet bang zijn voor spoken is het een prachtig en lief boek om voor te lezen.

Sterren: 5
Leeftijden: vanaf 4 jaar
Onderwerpen: angst
Prentenboek

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden