ColumnAaf leest sterren

Pas toch op Lindsay Lohan, anders eindig je als Heather Locklear

null Beeld

Er zijn vele manieren om over je verslaving te spreken, en je kunt hem ook geheel buiten jezelf stellen. ‘Het feestbeest is dood’, zei Lindsay Lohan deze week over haar vroegere zelf tegen The New York Times.

Er waren jaren waarin je constant iets over Lohan vernam, en dat waren ook altijd wijd uiteenlopende nieuwtjes. Dan weer was ze moslim geworden en liep ze Koranteksten prevelend door de straten van Londen, dan weer had ze een relatie met een steenrijke Rus, met wie ze op het strand, gefilmd door vele omstanders, in een heftig gevecht raakte. Dit alles uiteraard afgewisseld met de standaardfoto’s van zo’n leven, waarin het feestbeest laveloos en ondersteund door brede bodyguards uit restaurants en clubs werd getransporteerd. We herinneren ons ook een lange fotoreportage over Lohan uit 2013 (ja, die herinneren we ons echt), waarbij ze een hele avond onder een tafeltje in een disco zat.

Maar nu blijkt ze, volgens een interview met The New York Times, een strandtent op Mykonos te hebben, Lohan Beach House – volgens de taxichauffeur die de interviewer erheen bracht ‘een succes op het eiland’.

Lohan vertelt: ‘Toen ik ervoor koos om mijn toekomst, mijn leven te veranderen, was ik zo van: ‘Waar is de plek waar ik stilte kan vinden?”

Om meteen te vervolgen dat ze een MTV-realityserie over haar strandtent wil maken. Een MTV-realityserie is niet stilte. Lohan, blijf toch in de luwte!

Lindsay Lohan Beeld Reuters
Lindsay LohanBeeld Reuters

Nuchterheidsoppas

Want anders eindig je als Heather Locklear.

Vroeger was ze de blonde glorie in de vreselijke, en daarom vreselijk aantrekkelijke, serie Melrose Place, waarin ze Amanda speelde, de kille, koele reclamevrouw met het laagjeskapsel.

Je denkt dat zo iemand na haar gloriejaren een rustig leven gaat leiden in iets als Melrose Place zelf (een Moors getint appartementengebouw met bougainvilles en een zwembad), maar nee. Die meid heeft gewoon doorgefeest tot haar 56ste.

Dit leidde tot de langste kop die wij in tijden op de site van The Daily Mail hebben gelezen: ‘Heather Locklear onvrijwillig opgenomen bij UCLA na het drinken van een fles tequila en het aanrijden van een elektriciteitsmast op het terrein bij haar huis met haar Porsche, nadat ze gearresteerd werd omdat ze de politie had aangevallen en een overdosis pillen had genomen.’

Een kop die zo ingewikkeld is dat je een dag bezig bent hem uit te puzzelen. Vergezeld van het type foto’s dat je verwacht: Locklear in flanellen pyjamabroek en sokken in slippers, terwijl ze haar capuchon over haar hoofd trekt. Arme vrouw.

En we waren het vergeten, maar het gedoe met tequila en Porsches blijkt al jaren gaande te zijn: de Mail had ook Locklears politiefoto’s uit 2008. Opgepakt voor rijden onder invloed. En in augustus, detail, beet ze in het puntje van de neus van haar vriend er bijna af in dronken toestand.

Opvallend is dat Locklear volgens een ingewijde een ‘sobriety minder’ heeft – een nuchterheidsoppas die erop let dat ze niet drinkt. Maar, vertelt dezelfde bron: ‘Lang verhaal kort, je kunt doen wat je wilt als je beroemd bent.’ We zeggen het nog maar een keer: beroemd zijn is echt een groot probleem.

Heather Locklear na haar arrestatie Beeld AP
Heather Locklear na haar arrestatieBeeld AP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden