Our World

Nieuw boek van jongerenwatcher Platteel verenigt kids

Marketingstrateeg en jongerenwatcher Andr¿ Platteel, bekend van zijn fraai uitgegeven en inhoudelijk originele boeken, presenteert een nieuw werk: OUR WORLD. Dit is de weerslag van projecten om jongeren van zeer diverse pluimage bij elkaar te brengen. De resultaten moeten volgens de initiator uitmonden in leer- en werkplekken voor jongeren in alle grote steden.

'De afgelopen drie jaar heb ik diverse projecten ontwikkeld die erop gericht zijn jongeren met totaal verschillende achtergronden -hetero, homo, delinquent, cum laude afgestudeerd, moslim, athe¿st, katholiek et cetera- bij elkaar te brengen en ze te laten zien dat jongeren die ze normaal op straat niet zouden aanspreken een bron van inspiratie kunnen zijn', licht Platteel toe, 'die projecten zijn zeer succesvol. Ik ga die projecten onder de noemer Your Lab in samenwerking met concept-ontwikkelingsbureau Contain.r landelijk uitrollen.'

Landelijke centra
De bedoeling is volgens Platteel dat er in alle grote steden een Your Lab komt: 'een leer/ werk plek voor jongeren met totaal verschillende achtergronden waar deelnemers in hun kracht gezet worden en voor elkaar empathie ontwikkelen. Jongeren doen er opdrachten voor bedrijven, reflecteren op idee¿n en worden gecoacht. En waarom? Het idee dat het recht van de sterkste heerst is aan slijtage onderhevig. Om de huidige problemen hoofd te bieden moeten we beseffen dat we niet los van elkaar en de aarde staan maar met elkaar verbonden. De huidige crisis is niet economisch of ecologisch maar heeft te maken met de illusie dat we los van elkaar staan.' Hier is Your Lab een antwoord op.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden