Album

Op This is not a lullaby zingt Channa Malkin liederen die een bredere bekendheid verdienen ★★★★☆

null Beeld

Luisteren naar de helder stromende stem van Channa Malkin is een waar plezier, maar haar nieuwe album, opgedragen aan haar zoontje, is veel meer dan een esthetische ervaring. De Nederlandse sopraan verkent middels Russischtalige liederen zowel de aspecten van het moederschap als haar Joods-Oost-Europese afkomst. De teksten gaan over overrompelende moederliefde, maar eveneens over ontheemding, kinderverwaarlozing en zelfdoding.

Mieczyslaw Weinberg (1919-1996) putte rijkelijk uit verschillende muziektradities en zijn liederen verdienen een bredere bekendheid. De bedrieglijke eenvoud van zijn liedcyclus op gedichten van Gabriela Mistral, brengt Malkin samen met pianist Artem Belogurov uitstekend over. Ze treft ook steeds de juiste toon in de vijf liederen die haar vader Josef Malkin schreef, die variëren van de innemende brabbelvloed van een vijfjarige tot een duister slaapliedje van een angstige moeder. Uit de hypnotische Akhmatova songs van John Tavener (1944-2013) graven Malkin en de cellist Maya Fridman een diepgevoelde melancholie.

Channa Malkin

This is not a lullaby

Klassiek

★★★★☆

TRPTK

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden