Onderzoeksjournalisten Kreling en Modderkolk stappen over van NRC naar de Volkskrant

Onderzoeksjournalisten Tom Kreling en Huib Modderkolk treden per 1 februari toe tot de redactie van de Volkskrant. Ze stappen over van NRC Handelsblad.

Redactie
De Select-app van de Volkskrant Beeld anp
De Select-app van de VolkskrantBeeld anp

'Doorslaggevend daarbij is het grote belang dat de Volkskrant hecht aan onderscheidende en verdiepende journalistiek', zegt Modderkolk. 'Die is in mijn ogen essentieel in een tijd waarin nieuws eenvormig en vluchtig dreigt te worden.'

Kreling (34) kreeg dit jaar een Tegel, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse journalistiek, voor een interview met de in opspraak geraakte gedeputeerde Hooijmaijers (samen met NRC-collega Hugo Logtenberg). Eerder werd een serie die hij met collega Esther Rosenberg schreef over de vastgoedportefeuille van SNS Reaal bekroond met een Tegel-nominatie en met de Loep, de prijs voor onderzoeksjournalistiek. 'Na 14 mooie jaren bij NRC Handelsblad heb ik veel zin om me bij de Volkskrant verder te ontwikkelen, een bijdrage te kunnen leveren aan kwaliteitsjournalistiek en die uit te bouwen', aldus Kreling.

Modderkolk (32) werd met zijn verhalen over de Nederlandse NSA-onthullingen (met Steven Derix en Floor Boon) genomineerd voor de Tegel en voor de Loep 2014, die vandaag in Kortrijk wordt uitgereikt. Hij noemt het 'bijzonder eervol om na zeven mooie jaren bij NRC Handelsblad de overstap te kunnen maken naar de Volkskrant.'

Versterking

De Volkskrant ziet de komst van Kreling en Modderkolk als een belangrijke versterking van de redactie. Hoofdredacteur Philippe Remarque: 'Kreling en Modderkolk zijn uitstekende en ambitieuze verslaggevers. Ze zoeken en vinden hier een vruchtbare omgeving. De Volkskrant zet de laatste jaren met succes in op onderzoeksjournalistiek, reconstructies en verhalen die verborgen werelden blootleggen. Zij kunnen de krant helpen daar nog beter in te worden'.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden