Onderweg naar een prettige toekomst

De publieke intellectueel roert zich, kondigt De Groene Amsterdammer aan. Gelukkig gebeurt dat in de vorm van een interview of een profiel, omdat het anders nog wel eens een dik en taai boek kan worden....

Gijs Zandbergen

Volgens Vrij Nederland komt dat doordat hij meer partijleider is dan premier. Vooral als de situatie een beetje moeilijk wordt, schuift Balkenende de aardappel graag naar het bordje van een ander. VN verklaart nóg een zwijgen: dat van Bram Zeegers. Begrijpelijk wordt waarom het voorarrest van diens Braziliaanse vriendin nog steeds voortduurt.

Ook in Opinio roeren de intellectuelen zich. In Ierland is de regering wél zeer kordaat; hulp aan Afrika dient het eigen geweten; de milieuclaim van links is slecht voor het milieu en Al Gore liegt als het hem uitkomt. Opinio wijst op minstens negen fouten in zijn film. Elsevier telt nog strenger. Dat komt tot tachtig fouten, waarvan elf ernstige. Maar Elsevier is ook mild – Gore jokt voor de goede zaak: het behoud van de wereld. En dat komt Elsevier goed uit, want het hoofdartikel staat vol tips over hoe je van een plezierige oude dag kunt genieten. De voorbereiding moet vroeg beginnen: al op je 30ste. Dus wielrenner Michael Boogerd (35), bij wie in november een Porsche wordt afgeleverd, is relatief laat.

Gijs Zandbergen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden