Omroep moslims wil uitstel betaling

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) heeft dinsdag surseance van betaling aangevraagd. De financiële problemen worden volgens voorzitter Aissa Zanzen veroorzaakt door een aantal beslagleggingen door rechtszaken tegen de omroep....

ANP

‘We hadden de beslagleggingen ook kunnen aanvechten via een kort geding, maar we mogen van het Commissariaat voor de Media niet meer juridische procedures aangaan’, zegt Zanzen. De rechtszaken waarin de NMO is verwikkeld, hangen samen met het vertrek van de voormalige directeur Frank William, die onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte, verduistering en oplichting. William werd in 2007 op staande voet ontslagen door het NMO-bestuur. Na zijn vertrek eisten tv-producenten financiële compensatie voor het afblazen van opdrachten die William had toegezegd.

De zendmachtiging van de NMO loopt tot 1 september. De omroep wil ook de laatste maanden islamitische programma’s maken voor de publieke zenders op radio en tv. Via de surseance moet de boekhouding op orde gebracht worden om dat te kunnen doen. Na 1 september heft de NMO zichzelf op, samen met de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO). De vrijkomende zendtijd tot 2016 gaat naar de nieuwe Stichting Moslim Omroep Nederland (SMON). Oud-D66-politicus Gerrit-Jan Wolffensperger is als voorzitter van het interim-bestuur van de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ) nauw betrokken bij de surseanceaanvraag.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden