Olympisch Stadion verbouwd voor atletiekwedstrijden

Het gerenoveerde Olympisch Stadion in Amsterdam wordt de komende twintig jaar geëxploiteerd als sportaccommodatie. Dit zijn de stichting Behoud Olympisch Stadion en SFB Vastgoed overeengekomen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Door deze afspraak kan de renovatie beginnen. De verbouwing mag alleen doorgaan, als zeker is dat het stadion zijn sportfunctie behoudt. De werkzaamheden beginnen eind dit jaar en zijn begin 1999 afgerond.

Het Olympisch Stadion wordt verbouwd tot atletiekarena, geschikt voor internationale kampioenschappen. De buitenste betonnen ring wordt gesloopt, waardoor het gebouw weer het oorspronkelijke uiterlijk [Iijgt. Het nieuwe stadion biedt plaats aan 22 duizend toeschouwers. De kosten voor het opknappen zijn 23 miljoen gulden. Op het terrein komen verder achthonderd woningen.

Er is belangstelling voor de nieuwe atletiektempel. De Nederlandse atletiekunie KNAU probeert de Europese kampioenschappen atletiek in 2002 naar Amsterdam te halen. Twee atletiekclubs gaan het stadion gebruiken voor trainingen. De ruimtes onder de tribunes worden verhuurd als bedrijfs- en kantoorruimte.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden