OLIJK EN NIET TE SNEL

De televisieshow die Frans Halsema in 1968 voor de KRO opnam in Spanje kan nu nog in clips worden gehakt en door de ouderenomroep Max worden uitgezonden....

Patrick van den Hanenberg

Het filmpje staat op De laatste tango, een overzicht van de carrièrevan Frans Halsema, samengesteld door zijn zoon Marijn. Halsema, die in in1984 op 44-jarige leeftijd aan keelkanker overleed, ging van hetbruiloftencircuit met Toon Hermans-imitaties begin jaren zestig naar hetscherpe cabaret van Lurelei om vervolgens met Gerard Cox pretcabaret temaken. Zijn beste werk maakte hij in samenwerking met tekstdichter Michelvan der Plas (Zondagmiddag Buitenveldert), en in de musical En nu naar bedvan Annie Schmidt/Harry Bannink. Het duet Vluchten kan niet meer met JennyArean blijft wonderschoon.

De compilatie krijgt meerwaarde door de privé-opnamen met zijn groteidool 'Meneer Kan' en de (helaas incomplete) registratie van de soloshowIk, ik en nog eens ik, met Ruut Weissman aan de piano. Buitengewoon dufzijn de registraties van twee van de mooiste Halsema-nummers, Sandra enKees. Dan zitten we 5 minuten naar een foto met muziek te kijken.

Patrick van den Hanenberg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden