OBA Live Radio 5, Reizen Waes, De ijzeren eeuw, Alleen Elvis blijft bestaan, Unsere Mütter, unsere Väter, Later... with Jools Holland

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld  Ijzeren eeuw
Beeld Ijzeren eeuw

OBA Live Radio 5, 19.00 uur

Theodor Holman spreekt met Italië-correspondent Bas Mesters, die in zijn boek Italiaanse streken laat zien hoe Italië momenteel de grootste economische en morele crisis sinds WO II meemaakt. Daarnaast wordt het nieuws besproken door columnisten Max Pam, Nelleke Noordervliet en Sywert van Lienden.

Reizen Waes NPO 3, 20.25 uur

Tom Waes bezoekt het noorden van Mexico, waar je je als toerist beter niet kunt vertonen vanwege de drugsoorlog die er woedt. Waes merkt dat de maatschappij doordrongen is van geweld: plaatselijke mariachibands zingen niet over verloren liefdes, maar over geslaagde drugsdeals en vermoorde vijanden.

undefined

De ijzeren eeuw NPO 2, 21.05 uur

Bijna iedereen kent het Sarphatipark en de Sarphatistraat in Amsterdam, maar wie was Samuel Sarphati eigenlijk? In deze aflevering leren we hoe de arts Sarphati in de 19de eeuw niet kon aanzien dat zijn patiënten stierven door smerig drinkwater en ziekten als cholera. Daarom bedacht hij de poep- en vuilnisophaaldienst.

Alleen Elvis blijft bestaan Canvas, 22.10 uur

In de Vlaamse Zomergasten is het de beurt aan zakenvrouw Anne Chapelle om haar favoriete tv-fragmenten te tonen en toe te lichten. Chapelle is een grote speler in de Vlaamse modewereld: als CEO van modebedrijf BVBA 32 behartigt ze de belangen van topontwerpers als Ann Demeulemeester en Haider Ackermann.

Unsere Mütter, unsere Väter NPO 2, 23.00 uur

Herhaling van de in Duitsland veelbesproken oorlogsserie uit 2013, over een vriendengroep van vijf Duitse jongeren (m/v) die zich tijdens de periode 1941-1945 voor en achter het front moeten begeven. In deel één worden de broers Wilhelm (Volker Bruch) en Friedhelm (Tom Schilling) naar het oostfront gestuurd.

Later... with Jools Holland BBC 2, 00.05 uur

In de lange vrijdagversie van Jools Hollands muziekprogramma is er een optreden van Paul Weller, die nummers speelt van zijn nieuwe solo-album Saturns Pattern. Verder muziek van soulzanger Curtis Harding, jazzband The Hot Sardines en singer-songwriters Joshua Tillman (Father John Misty) en Lianne La Havas.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden