O'Hanlons Helden, De IJzeren Eeuw, Koefnoen Presenteert

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Beeld O'Hanlons Helden

O'Hanlons Helden

NPO 2, 19.35 uur

Vanavond reist Redmond O'Hanlon Alexandrine Tinne achterna. Een schatrijke, jonge aristocrate uit Den Haag die in de tweede helft van de 19de eeuw haar moeder, tante, honderden bedienden, dragers en kamelen mee op reis nam naar plekken waar nog nooit iemand was geweest.

De IJzeren Eeuw

NPO 2, 21.05 uur

In deze tijden wordt er flink gediscussieerd over Grieks en Latijn en het nut van dit soort studies. Ze hebben weinig economisch nut en daarom kunnen ze best worden wegbezuinigd, vinden Halbe Zijlstra en de zijnen. In de 19de eeuw werd door de elite juist neergekeken op de burgerij die praktische studies verkoos.

Koefnoen Presenteert

NPO 1, 22.25 uur

Buiten de gebruikelijke formule om brengen de makers van Koefnoen een reeks van zes op zichzelf staande comedyafleveringen. Vanavond wordt de koning betrapt met een toyboy. De Nederlandse media duiken er bovenop, waarna al gauw blijkt dat de koning nog veel meer geheimen heeft.

3Doc: Messi

NPO 3, 22.20 uur

Alex de la Iglesia heeft de bekenden, vrienden en familie van de Argentijnse sterspeler Lionel Messi een eenvoudige opdracht meegegeven: praat over Messi. Hij plaatste ze in een restaurant en legde de gesprekken vast met een camera. Het geeft een mooi beeld van zijn imposante carrière en leven.

Kate Humble: Living with Nomads

BBC 2, 22.00 uur

In de eerst aflevering gaat Kate Humble naar Nepal, op zoek naar de laatste nomadengemeenschap van het land. Van de Raute, zoals deze nomadengroep heet, zijn er nog 140 over. Het leven is voor hen ongelooflijk zwaar, omdat ze door de regering worden tegengewerkt.

Het uur van de Wolf

NPO 2, 23.00 uur

Het uur van de wolf zendt de documentaire The Meaning of Live uit waarin de Monty Pythonmannen terugblikken op hun carrière en de liveshows van vorig jaar in de O2 Arena in Londen. Ze snappen 45 jaar na het begin van hun carrière nog steeds niet hoe Monty Python zo'n succes heeft kunnen worden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.