NOS-bestuur: Nederland 3 gaat door zonder VARA

De raad van bestuur van de NOS praat vandaag met de netmanagers van Nederland 1, 2 en 3 over de invulling van Nederland 3 zonder de VARA....

Van onze verslaggeefster

De raad van bestuur van de NOS vindt dat Nederland 3 moet blijven bestaan, ook als de VARA besluit uit het publieke bestel te stappen, en dat aan de eerder overeengekomen netprofielen niet kan worden getornd. Dat standpunt wordt politiek door onder meer de PvdA gedeeld.

Eerder al gaven de overige bespelers van Nederland 3, NPS en VPRO, aan dat zij de ruim 700 uur zendtijd die de VARA bij vertrek achterlaat, wel willen vullen op voorwaarde dat ze daartoe van de raad van bestuur van de NOS extra geld krijgen. De raad geeft er de voorkeur aan ook andere omroepverenigingen bij de invulling van Nederland 3 te betrekken.

Uit een enquête van Netwerk onder vijfhonderd Nederlanders blijkt dat 64 procent van de bevolking vindt dat de VARA in het publieke bestel moet blijven. Als die omroep wel commercieel gaat, mag van een kleine meerderheid (53 procent) een publiek net verdwijnen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden