North Sea Jazz definitief naar Rotterdam

Het North Sea Jazz Festival verhuist definitief van Den Haag naar Rotterdam. Het festival zal dit en volgend jaar nog wel in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag plaatshebben....

Een van de problemen van het festival was aanvankelijk het verdwijnen van de Statenhal van het Congrescentrum. Ahoy' in Rotterdam zou daarna een betere locatie zijn.

De gemeente Den Haag heeft nog druk met de organisatie van het festival overlegd over het behouden van North Sea voor de stad. 'Maar we zijn er niet uitgekomen', aldus Mojo.

Daarmee is na 28 jaar is een einde gekomen aan de samenwerking tussen het North Sea Jazz Festival (NSJ) en de gemeente Den Haag. Impresario Paul Acket ontwikkelde het concept voor het festival juist aan de hand van het Congresgebouw, dat veel concerten tegelijk onder één dak mogelijk maakte. Het werd een eclatant succes en het festival zette Den Haag wereldwijd op de kaart. Ook de economie van de stad voer er wel bij.

Volgens een gezamenlijk persbericht van de gemeente en het Congrescentrum voldeden de faciliteiten die de gemeente Den Haag en het gebouw hebben aangeboden, na het afbreken van de Statenhal in 2005, wel aan de eisen van het festival. 'Het NSJ had echter onoverkomelijke productionele bezwaren en zag geen mogelijkheden om in de toekomst substantieel te groeien.' Mojo wil dat echter pas later woensdagmiddag toelichten.

Het Nederlands Congrescentrum en de gemeente Den Haag zeggen de uitkomst allebei te betreuren, maar onderstrepen dat de besprekingen 'in een open en constructieve sfeer' zijn verlopen waarbij 'door alle partijen intensief gezocht is naar oplossingen'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden