Nieuwe Slaughter is gruwelijk knap opgeschreven

Karin Slaughter doet haar achternaam opnieuw alle eer aan in haar nieuwste bestseller Goede dochter. Vanaf het begin gaat het meteen goed los in de keuken van de familie Quinn. Twee gewapende mannen dringen binnen en belagen moeder Gamma en de twee dochters Charlotte en Samantha. De aanslag heeft iets te maken met het werk van vader Rusty, die als advocaat in het kleine Pikeville opkomt voor misdadigers van het laagste allooi. De toon wordt gezet, met botresten, stukjes hersenen en wat er nog meer bij een goeie slachtpartij komt kijken.

Rolf Bos
null Beeld
Beeld

De lezer hapt pas weer naar adem in het tweede hoofdstuk, als we 28 jaar verder zijn, en de draad van het verhaal oppakken met een van de meisjes, Charlotte. Zij is advocaat geworden, nog steeds in hetzelfde plaatsje. Vader Rusty verdedigt nog steeds misdadigers waar geen enkele andere advocaat zich aan durft te wagen. Over de andere zus, Samantha, voorlopig geen woord.

Fictie
Karin Slaughter
Goede dochter
Vertaald door Ineke Lenting
HarperCollins; 512 pagina’s; € 19,99.

Slaughter geeft haar hoofdpersonen geen rust. De getraumatiseerde Charlotte moet er opnieuw aan geloven. Ze is getuige van een schietpartij op de lokale schoolwaarbij een leraar en een jong meisje het leven laten. Het heeft er alle schijn van dat een 18-jarige scholier de dader is. Rusty werpt zich op als haar advocaat, en dat maakt hem nog minder geliefd. Charlotte bemoeit zich ook met de zaak en dat zal ze weten ook.

Ondertussen loopt de familie van het tuig dat verantwoordelijk was voor de aanslag in het eerste hoofdstuk ook nog steeds rond in Pikeville. Met talloze flashbacks komen we erachter wat er precies in die keuken is gebeurd.

Het is allemaal gruwelijk knap opgeschreven door de Amerikaanse schrijver. Je kunt misschien vraagtekens zetten bij al dat bloed en geweld, maar wat een vakvrouw, die Slaughter.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden