Nieuw boek hoogtepunt 'Dragt-jaar' in 2005

Tonke Dragt, winnares van de Griffel der Griffels, publiceert volgend jaar Op Weg naar de Cel, haar eerste nieuwe boek sinds 1992....

ANP

Voornaamste aanleiding voor het feestjaar is dat Tonke Dragt 75 wordt op 12 november 2005. Dinsdag ontving zij de Griffel der Griffels voor haar kinderboek De Brief voor de Koning. De 24ste druk is deze week, de vijftigste Kinderboekenweek, al verkrijgbaar. In het Dragt-jaar komt uitgever Leopold nog met een 'zeer speciale editie'.

Leopold zal Dragts boeken in 2005 extra onder de aandacht brengen met affiches en stickers. Er komt een feest en er wordt ook nog iets gedaan met de musical naar haar boek De Zevensprong, die deze week in Den Haag in première ging. Hoogtepunt wordt de verschijning van Op weg naar de cel, het vervolg op Aan de andere kant van de deur uit 1992. Het boek is al bijna af.

'Troy' maakt

Homerus best verkochte

dichter

Reuters

LONDEN

De film Troy met Brad Pitt maakt Homerus bijna drieduizend jaar na zijn dood de best verkopende dichter in Engeland. Sinds de film is te zien is Homerus' Ilias uitgegroeid tot dé Britse poëzie-bestseller. Het vervolg Odyssee komt op de tweede plaats. Dat maakte internetboekwinkel Amazon woensdag bekend.

Paradise Lost van John Milton en De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri haalden respectievelijk de zesde en zevende plaats.

Ziekte actrice treft

'Tramlijn Begeerte'

ANP

MAASTRICHT

Theatergroep Het Vervolg heeft panne met de voorstelling Tramlijn Begeerte van Tennessee Williams. Hoofdrolspeelster Marie-Christine de Both moet snel geopereerd worden. Harriët Stroet vervangt haar. Tramlijn Begeerte is tot en met half oktober nog in Maastricht te zien, alleen de voorstelling van woensdag moest worden afgelast. Van 26 oktober tot en met 15 januari gaat Tramlijn Begeerte op toernee door Nederland en Vlaanderen. Naar verwachting is De Both er vanaf eind november weer bij.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden