Nicolas Jaar maakt de mooiste danceplaat van het jaar waarmee we allemaal vrolijk de dansvloer op rennen

CD (dance/elektronisch) - 2012-2017 van Against All Logic

Nicolas Jaar was in zijn laatste platen niet bepaald het zonnetje in huis. De Chileens-Amerikaanse producer maakte twee jaar geleden een bedachtzame en wat duistere plaat genaamd Sirens, en ook uit zijn project Darkside waaide erg introspectieve en een beetje sombere, cinematografische elektronische muziek.

Against All Logic - 2012-2017

Die deed het dan weer wel goed bij concerten, bijvoorbeeld in het Concertgebouw in Amsterdam. Mooi, verstild, muzikaal en soms best indrukwekkend.

Maar onder zijn andere projectnaam Against All Logic slaat Jaar nu echt toe, met het schitterende dancealbum 2012-2017. Jaar heeft duidelijk de lol van de dansbare dance weer ontdekt, en heeft de afgelopen jaren een set blijmoedige housetracks in elkaar gesleuteld, waarmee wij nu allemaal vrolijk de dansvloer op kunnen rennen.

Against All Logic

Genre: Dance / elektronisch
Album: 2012-2017
Label: Other People

Jaar laat nog steeds horen dat hij heel goed is in andersoortige muziek, alleen gebruikt de Chileen nu aanstekelijke vocale refreintjes uit oude soul- en funkplaatjes om er zijn mozaïeken omheen te bouwen. Bij de derde track van de plaat, Some Kind of Game, is het raak: prachtig hoe Jaar de jubelende vrouwenstemmen knoopt aan opgewonden pianohouse en uiteindelijk diep donderende techno uit de drumcomputers. Het feest gaat direct door bij de pompende funktrack You Know, en blijft eigenlijk de hele plaat - en dus ruim een uur lang - door de speakers dreunen. Ook een wat rustiger track als Cityfade roept de warmste herinneringen op aan de jaren negentig, toen house en dance ook intelligent waren, maar tevens zorgeloos en gewoon puur opwindend.

Met afstand de mooiste danceplaat van dit nog jonge jaar.