NDC/VBK en PCM Uitgevers onderzoeken fusie

AMSTERDAM (ANP) - De grootaandeelhouders van de uitgeefconcerns NDC/VBK en PCM Uitgevers gaan de mogelijkheid van een fusie onderzoeken. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt.

Volgens de partijen kan door een eventuele fusie de grootste Nederlandse uitgever van landelijke en regionale dag- en weekbladen, educatieve publicaties en algemene boeken ontstaan. De gezamenlijke jaaromzet van de twee ondernemingen bedraagt bijna 1 miljard euro.

De grootaandeelhouders Stichting Democratie en Media (PCM) en Stichting Je Maintiendrai Beheer (NDC/VBK) denken dat door een bundeling van de krachten een stabiele omgeving kan ontstaan om het gecombineerde bedrijf tot verdere bloei te laten komen. De twee stichtingen zijn beide opgericht met als belangrijkste doelstelling het behoud van een vrije en pluriforme pers in Nederland, aldus een verklaring.

Het onderzoek zal worden geleid door Jan de Roos, bestuursvoorzitter van NDC/VBK en Bert Groenewegen, tijdelijk bestuursvoorzitter en financieel directeur bij PCM. De verwachting is dat het fusieonderzoek binnen vier maanden kan worden afgerond, waarna het definitieve besluit door de aandeelhouders zal worden genomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden