Muts

Kunnen de verslaggevers van Studio Sport voordat ze van onze jongens en meiden in Turijn vragen wat er precies door hen heen ging, ze niet eens voorzichtig voorstellen voor de verandering die Asics-mutsen eens een keer af te laten voor de camera?...

Veeg voorteken: Erben werd gisteren al fors op de korrel genomen in notabene het altijd mild-ironische Man bijt hond. Het NCRV-programma had zijn'vader en moeder' mét ijsmuts op een tribune geposteerd, waar beiden zichstotterend beklaagden over de tijd die hun jongen weer eens in zijnkleedkamer nam. Goed trouwens dat die ijsmutsen wel weer strak om de orenzaten van de dames-bobbers Broeders en Pennings bij Studio Sport. Dattoonde dinsdag nog eens de beelden van de lepeltje-lepeltjestand waarmeehet onfortuinlijke duo deze week in zijn slee naar beneden kwam. Er moetonder hun breiwerkjes sindsdien geen vel meer te zien zijn. 'En maar zeggendat we saai zijn!', beet een van de meiden ons toe. Werkte toen dus welweer aardig, die typerende grimmige oerblik vanonder die muts.

De tweede aflevering van De Stembus van Joost Karhof speelde zichgisteren af in Middelburg, waar het plan voor een chic cultuurcomplexletterlijk in het water is gevallen. Door miscalculaties van het bestuurverzoop het dure bouwterrein in een stadsmeer. Die ramp vormde, anders dande problematiek rond allochtone jongeren in Rotterdam in de uitzending vanmaandag, geen aanleiding om echt tot de quintessens van het politiekeklimaat in de Zeeuwse hoofdstad door te dringen. Zo interessant is hetklaarblijkelijk allemaal niet. Karhof meldde ook meteen waarom: volgens eenlandelijke NOS-enquête geloven we in Nederland eigenlijk helemaal nietmeer in de spankracht van het lokaal bestuur. Karhof heeft na Middelburgnog negen plaatsen te gaan voor zijn verkiezingsserie, maar schijnt op diemissie dus ook al over een roerloos binnenmeer uit te kijken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden