Musicalacademie laat oog vallen op de Bijlmer

Frank Sanders staakt zijn actieve toneelloopbaan. Hij begint op 1 maart de Akademie voor Musicaltheater. Sanders is producent van musicals, mede-directeur van het theaterproductiebedrijf Tekstpierement en partner van Jos Brink....

ANP

AMSTERDAM

De nieuwe academie wordt een driejarige professionele deeltijdopleiding waar docenten lesgeven in musicalspel, dans, zang, muziekleer, musicalgeschiedenis en improvisatie. Het is de bedoeling de school binnen twee jaar te vestigen in Amsterdam-Zuidoost.

Toekomstige studenten tussen de 16 en 24 jaar kunnen zich bij Frank Sanders Theaterprojecten in Amsterdam opgeven voor een selectiecursus. De audities zijn half januari. De cursus begint in maart en duurt tot eind mei. Cursisten krijgen de basisvakken zang, dans en spel om zich voor te bereiden op het toelatingsexamen voor de academie.

Sanders zal de artistieke leiding over de academie hebben. Hij blijft actief als mededenker en -producent van de musicals die hij en Jos Brink nog zullen uitbrengen. Ook blijft hij als regisseur verbonden aan de musicalwerkgroep STAR.

Met de keuze voor Amsterdam-Zuidoost als vestigingslocatie wil Sanders inhaken op de culturele ontwikkeling daar. Er zijn onder meer verhuisplannen van de multiculturele theatergroep De Nieuwe Amsterdam (DNA). In Zuidoost komt ook een nieuw musicaltheater van Joop van den Ende, evenals een grote pophal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.