Morgen in de Volkskrant, nu in Select: Poetin en de wet van de zwaartekracht

De nieuwe Volkskrant Select-app biedt u om tien uur 's avonds al een selectie van de artikelen uit de Volkskrant. Morgen in de Volkskrant, nu in de Volkskrant Select app:

Redactie
De Russische president Vladimir Poetin in het Kremlin. Beeld Reuters
De Russische president Vladimir Poetin in het Kremlin.Beeld Reuters

Alarmistische toon, maar reële klimaatscenario's
De mensheid wacht een weinig comfortabele toekomst, is de teneur van het laatste VN-rapport over klimaatverandering. Overdrijft het IPCC?

Twaalf burgers geven het recht menselijkheid
Wie in Groot-Brittannië aan de juryrechtspraak probeert te morrelen, stuit op een golf van verontwaardiging. Want jury's doen hun werk serieus en grondig en, bovenal, brengen democratie in de rechtspraak.

Is democratie een toeristische attractie?
Peter de Waard over politieke compromissen en het Grondwetfestival.

Tan heeft er lol in
Het plezier spat er vanaf bij Huberto Tan, presentator van RTL Late Night, de tegenhanger van Pauw & Witteman. Maar hij is zich van zijn voorbeeldfunctie bewust. Kalm aan dus.

Sexual Healer
Dertig jaar geleden werd soulzanger Marvin Gaye door zijn vader doodgeschoten. Daaraan vooraf ging een heftige tijd, waarin zijn Nederlandse muze Eugénie Vis een belangrijke rol speelde. Een reconstructie van die dramatische periode.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Metternich wist wel om te gaan met Nicolaas I
Het Westen heeft zijn invloedssfeer onbezonnen uitgebreid. Nu is het tijd voor onderhandelen, vindt Arend Jan Boekestijn.

Nederlandse quinoa vult lege schappen
Dieetgoeroes bejubelen het als 'superfood', quinoa, dat gegeten wordt als rijst of couscous. Bolivia en Peru kunnen de vraag niet aan. Nederlandse boeren springen in het gat.

Poetin en de wet van de zwaartekracht
Thomas Friedman: 'Als ik één ding heb opgestoken tijdens de jaren dat ik over het Midden-Oosten schreef, dan is het wel dat je altijd onderscheid moet maken tussen de 'ochtend na de slag' en de 'ochtend na de ochtend na de slag'.'

Zjordania: binnen als de grote redder, eruit met een stadionverbod
Met de twijfelachtige reputatie van Zjordania hoefde aanvankelijk niemand aan te komen bij Vitesse. Maar van dat vertrouwen in is niets meer over.

Sylvia Witteman
'Wat sta je nou te kijken?', vraagt een vrouw in een rolstoel achterdochtig. Ze moet tegen de 70 zijn, propperig dik, in joggingpak, met uitwaaierende, gelooide rimpels rond ogen en mond. Bij de ingang van de kliniek zit ze, lekker in het zonnetje, fanatiek te roken.

Deze tien verhalen staan morgen in de krant en nu al in de Volkskrant Select-app.

Over Volkskrant Select
Volkskrant Select biedt u in de app zes dagen in de week om tien uur 's avonds tien artikelen uit de Volkskrant, geselecteerd door de redactie.
U kunt dagelijks één artikel gratis lezen. Voor €1,79 per week heeft u volledige toegang tot Volkskrant Select.

Al Volkskrantabonnee? Log dan in voor gratis toegang. Download de Volkskrant Select app voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

Soulzanger Marvin Gaye Beeld Privé-archief Eugénie Vis
Soulzanger Marvin GayeBeeld Privé-archief Eugénie Vis
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden