Morgen in de Volkskrant, nu in Select: 'Ik verdien het niet om verkracht te worden'

De Volkskrant Select-app biedt u om tien uur 's avonds al een selectie van de artikelen uit de Volkskrant. Morgen in de Volkskrant, nu in de Volkskrant Select app: Het recht er sensueel uit te zien.

Foto Nana Queiroz


Deze tien verhalen staan morgen in de krant en nu al in de Volkskrant Select-app.

Het recht er sensueel uit te zien
Met het WK voetbal komt er een stroom mannen naar Brazilië, dat bekendstaat om zijn sexy vrouwen. Die zijn het machismo en zeker de vele verkrachtingen in hun land beu.

Zij moeten terug... waar de Zivics mogen blijven
Vier Kosovaarse kinderen uit twee uitgeprocedeerde gezinnen. Een broer en zus mogen dankzij het kinderpardon in Nederland blijven, twee andere broertjes niet. Hoe kan dat?

Wetenschap ontdekt de groove
Met behulp van 66 proefpersonen heeft de wetenschap kunnen ontrafelen waarom het vrijwel onmogelijk is te blijven stilzitten bij James Brown.

Peter de Waard - Spelen de VS met toekomst IMF?
'Hoewel het IMF nu 188 landen telt en de VS van een geldpakhuis 's werelds grootste schuldennatie is geworden, weigeren de Amerikanen tegen alle afspraken in iets van hun macht op te geven'

Triggerfinger schiet raak
Het covernummer I Follow Rivers bracht ze een hit en nieuw publiek, maar het Vlaamse hardrocktrio trekt het register toch
liever ver open. 'Als trio speel je groot. Het moet.' Na jaren op de sudderpit, spelen ze nu voor steeds grotere zalen.

Levensvragen
De signalen dat de euthanasiepraktijk om nieuwe bezinning vraagt, verdienen een duidelijk antwoord.
Peter de Waard - Spelen de VS met toekomst IMF?
'Hoewel het IMF nu 188 landen telt en de VS van een geldpakhuis 's werelds grootste schuldennatie is geworden, weigeren de Amerikanen tegen alle afspraken in iets van hun macht op te geven'

Ongemakkelijk wachten in nieuwe film Supernova
De 17-jarige Meis wacht. Er moet iets gebeuren, maar er gebeurt vrijwel niets. Lamlendigheid en opborrelende seksualiteit: het is de puberteit zelf die regisseur Tamar van den Dop in Supernova probeert te vangen.

De andere Passie
Met The Passion heeft EO/RKK een hit in handen. Vanavond, live vanuit Groningen, gaan miljoenen tv-kijkers 'een stukje Jezus meemaken'. Geloofwaardige viering van het geloof of popcornpasen?

Verbod Martijn lost problemen niet op
Morgen dient het hoger beroep in de zaak over pedofielenvereniging Martijn, er wordt aan een aantal zaken voorbij gegaan.

Sylvia Witteman - Paspoort
'Mijn zoontje had een nieuw paspoort nodig dus nam ik hem mee naar de Stopera, onder schooltijd, want dat kon niet anders, en je spreekt zo'n kind nog eens'

Over Volkskrant Select

Volkskrant Select biedt u in de app zes dagen in de week om tien uur 's avonds tien artikelen uit de Volkskrant, geselecteerd door de redactie. U kunt dagelijks één artikel gratis lezen. Voor €1,79 per week heeft u volledige toegang tot Volkskrant Select.

Al Volkskrantabonnee? Log dan in voor gratis toegang. Download de Volkskrant Select app voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

Foto Daniel Cohen