Mooie melancholische liedjes, maar aan het einde van de rit heb je toch te weinig meegemaakt

CD-recensie HAIM

Ze zijn razend populair in de VS, maar worden in Europa nog met enige reserve bekeken: de zusjes Danielle, Este en Alana Haim uit Los Angeles. Hun geluid: een gewiekste cocktail van jarentachtig-Fleetwood Mac, jarentachtigpop en funky r&b-glitter van nu.

Something to Tell You is hun tweede album en volgt het doorbraakdebuut Days Are Gone (2013) op. Hoewel aan de muzikale receptuur weinig is veranderd, is het wel een andere plaat: melancholieker vooral, met liedjes over doodgebloede vriendschappen, de tol van de roem en liefdesverdriet. Songtitels als Want You Back, Little of Your Love en Walking Away geven een indruk.

Het gevolg is dat het allemaal wat minder enthousiast uit de luidsprekers springt, maar nog even glad klinkt. Dat blijkt per saldo geen vooruitgang. Poppy hooks in overvloed en de gedragen, wanhopige afsluiter Night So Long is werkelijk mooi, maar aan het eind van de rit heb je toch te weinig meegemaakt.

Dat is waarschijnlijk een erg 'Europees' oordeel, maar het onbegrip lijkt wederzijds: de gezusters komen vooralsnog niet hierheen.

HAIM, Something To Tell You, Pop, Polydor/Universal

HAIM

Something To Tell You, Pop, Polydor/Universal