'Moeder Jackson krijgt voogdij kinderen'

Er is een akkoord bereikt over het voogdijschap over de drie kinderen van de overleden Amerikaanse popster Michael Jackson. De moeder van de zanger, Katherine Jackson, krijgt de ‘permanente voogdij’ .

ANP en AFP

Omgangsregeling

Jacksons ex-vrouw Debbie Rowe, de moeder van de twee oudste kinderen, Prince Michael (12) en Paris (11), behoudt haar recht als ouder, maar ziet ervan af de kinderen zelf op te voeden, aldus de zender ABC News. Rowe heeft volgens de zender wel het recht de kinderen te zien. Bij een ontmoeting van de moeder en haar twee kinderen zal een psycholoog aanwezig zijn.

‘Als centraal onderdeel van de overeenkomst gaan ze een relatie met haar opbouwen, nu de vader dood is’ aldus de zender. Rowe was van 1996 tot 1999 met Jackson getrouwd. Toen ze van de zanger scheidde, werden de kinderen aan Jackson toegewezen.

Het is niet bekend wie de moeder is van het jongste kind, Prince Michael II ofwel Blanket (7).

Sinds de dood van de popster vorige maand woedde er een juridische strijd over de vraag wie de kinderen zou opvoeden. De afgelopen weken verbleven de drie kinderen al bij hun 79-jarige grootmoeder Katherine.

Zus Rebbie

Vorige week meldde de entertainmentwebsite TMZ.com dat de kinderen zouden worden opgevoed door hun tante Rebbie, de oudste zus van Michael. Rebbie zou de zorg voor Prince, Paris en Prince Michael II (Blanket) op zich nemen, ook als Katherine officieel de voogdij zou krijgen, aldus TMZ op basis van verschillende bronnen binnen de familie Jackson.

De 59-jarige zangeres Rebbie woont met haar man, met wie ze meer dan twintig jaar is getrouwd, in Las Vegas. Rebbie Jackson zou zeer betrokken zijn bij de levens van het kroost van haar broer. Ze verblijft naar verluidt momenteel bij haar moeder Katherine om dagelijks voor de kinderen te zorgen. Het drietal zelf zou dol op tante Rebbie zijn. De rest van de familie zou in Rebbie ook de perfecte pleegmoeder zien.

Katherine Jackson, met de kinderen van haar overleden zoon Michael Jackson: Paris (links) en Prince Michael II (rechts) (AFP) Beeld AFP
Katherine Jackson, met de kinderen van haar overleden zoon Michael Jackson: Paris (links) en Prince Michael II (rechts) (AFP)Beeld AFP

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden