Mensen

Freelancer De laatste hoofdredacteur van NCRV’s Netwerk, Peter van der Maat, is een eigen bureau begonnen: Van der Maat Communicatie & Media....

BNN Sophie Hilbrand presenteert vanaf 21 september het nieuwe BNN-programma Je Zal Het Maar Zijn. Hierin worden jonge mensen geportretteerd met een bijzondere achtergrond. De verhalen zijn volgens Hilbrand inspirerend, verbazingwekkend en soms pijnlijk.

Spotprenten In het stadhuis van Utrecht zijn sinds woensdag spotprenten te zien van tekenaar Jos Collignon. De expositie Redeloos, Reddeloos, Radeloos brengt het tekenproces van zijn politieke cartoons in beeld. Collignon tekent sinds 1980 voor de Volkskrant. De tekenaar kreeg begin dit jaar de Inktspotprijs 2009 voor een prent over de gevallen DSB Bank.

Nachtzuster Presentatrice Astrid de Jong krijgt een nieuw radioprogramma in de nacht op Radio 1. Zij gaat voor omroep Max elke donderdagnacht van 2 tot 6 uur het programma Nachtzuster presenteren. In het nieuwe programma speelt de luisteraar een belangrijke rol, net als in het oude AVRO-magazine De Nachtdienst, dat tot eind augustus op Radio 1 te horen was.

TALPA Talpa, het bedrijf van mediaondernemer John de Mol, gaat met de Britse tak van het Amerikaanse Warner Bros televisieseries produceren. Ze hebben een onderneming gevormd die het exclusieve recht krijgt om voor zenders in het Verenigd Koninkrijk alle programma's te produceren die een formule hebben van Talpa. Dit hebben Talpa en Warner Bros International Television Production woensdag bekendgemaakt. De overeenkomst sluit aan bij een deal die Talpa in februari van dit jaar in de Verenigde Staten sloot met met een andere tak van Warner Bros. Talpa probeert in tal van landen programma's als De Gouden Kooi of Gooische Vrouwen in een aangepaste versie op het scherm te krijgen.

WIEGEL VVD-coryfee Hans Wiegel (69) wordt vanaf volgende week columnist bij de nieuwe actualiteitenrubiek Uitgesproken WNL. Dat meldt De Telegraaf woensdag. ‘Ik zeg wat ik wil, al mijn hele leven lang. Net zoals De Telegraaf ook altijd zegt wat de krant van bepaalde zaken vindt’, zegt Wiegel in het ochtendblad. Volgens De Telegraaf is Wiegel ‘WNL-lid van het eerste uur’.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden