Lucky TV in het theater levert uiterst vermakelijke avond op

De hilarische filmpjes van Lucky TV werken ook prima in het theater. Ook als performer blijft Sander van de Pavert overeind.

Joris Henquet
Sander van de Pavert in Lucky Live. Beeld Noesjka van der Helm
Sander van de Pavert in Lucky Live.Beeld Noesjka van der Helm

Het begon allemaal met Fons de Poel. Het eerste filmpje dat Sander van de Pavert ons laat zien in Lucky Live, zijn theaterdebuut, is een aflevering van het KRO-programma Home Sweet Home, waarin De Poel een interview houdt met zangeres Lenny Kuhr. Nou ja, interview, het viel Van de Pavert op dat de presentator meer over zichzelf praatte dan naar zijn gast luisterde. Het was deze ultieme ijdelheid die Van de Pavert er toe aanzette om de uitzending eens flink te verknippen. Het resultaat was een fraaie eerste Lucky TV waarin Fons de Poel zijn gast steeds afkapt om over zijn eigen jeugd te vertellen.

Tekst gaat verder onder de video.

Lucky Live

Door Sander van de Pavert.
In Zuiderstrandtheater Den Haag, 26/4.
Aldaar te zien t/m 9 juli.

null

Lucky Live

Woensdagavond ging de voorstelling Lucky Live in première en het belangrijkste nieuws is dat de hilarische filmpjes van Lucky TV ook prima werken in het theater. Sterker nog, na vijftien jaar isolement van Sander van de Pavert in zijn thuisstudio en de kijkers van De Wereld Draait Door voor de buis, is het heerlijk om nu eens samen te lachen om Koning Willy, avonturier Freek Vonk en de journaallezers van de NOS.

Voor Lucky Live is Sander van de Pavert neergestreken in het Zuiderstrandtheater, een enorme zaal waar duizend man in past, gelegen in de duinen van zijn thuisstad Den Haag. Hier is een mega bioscoopscherm opgesteld, waarvoor Van de Pavert heen en weer loopt met een aan zijn hand bevestigde iPad, waarmee hij soepel filmpjes instart.

Op charismatische wijze vertelt de gastheer hoe zijn inmiddels 15-jarige carrière als televisiereparateur begon, van het warm draaien in het programma VARA Laat tot aan zijn gloriedagen bij De Wereld Draait Door. Dit persoonlijke verhaal bestaat deels uit waarheid en deels uit fijne onzin, zoals de intieme band die Van de Pavert opbouwde met zijn cabaretmentor en stadgenoot Paul van Vliet.

null Beeld Noesjka van der Helm
Beeld Noesjka van der Helm

Daarnaast geeft hij een mini-college in televisiewetenschappen. Van de Paverts filmpjes zijn zo scherpzinnig omdat hij de trucs en de nepheid van tv-programma's feilloos doorziet. In de show deelt hij een aantal inzichten. De manier waarop spanning wordt opgebouwd en uitgerekt in Wie is de Mol? leidt bijvoorbeeld tot een prachtige demonstratie van de effecten van verschillende soorten achtergrondmuziek.

Het grootste deel van Lucky Live bestaat uit filmpjes uit het archief, die bij de fans reeds bekend zijn. Toch voelt dat niet als gemakzuchtig, al was het maar omdat Van de Pavert zijn klassiekers heeft ondergebracht in vlotte montages, en bovendien ook nog genoeg nieuwe dingen verzon. Zoals de Grote Televisiegenerator, waarmee het publiek zelf een Lucky TV-filmpje kan samenstellen.

Het levert een uiterst vermakelijke avond op, die aantoont dat Sander van de Pavert heus niet altijd maar als kluizenaar in zijn huis hoeft te blijven zitten. Ook als performer blijft hij overeind.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden