Logic heeft te weinig te bieden om er een feest van te maken

Op de radio hoor je Logic niet, zijn album is nauwelijks opgemerkt, maar in de Melkweg brullen jonge hiphopfans zijn raps mee. Behalve een ontegenzeggelijk positief partygevoel en een razendsnelle flow heeft Logic niet zo veel te bieden.

Logic. Beeld -
Logic.Beeld -

Een volle Amsterdamse Melkweg voor Logic, zaterdagavond, en dat mag worden gevierd, vindt dj Rhetorik. Voordat de rapper uit Maryland zelf het podium betreedt, vergast Rhetorik het uitgelaten tienerpubliek op een reeks rapklassiekers van Kanye tot 50Cent en Drake. Logic doet aan Drake denken als hij even later aangekleed als een soort ME'er met platte pet zelf het podium betreedt. Aardige vent, met een duidelijke boodschap: het gaat vanavond over 'peace, love and positivity'. Daar kan het publiek wel in meegaan. Alle raps van Logics vorig jaar op Def Jam verschenen officiële albumdebuut Under Pressure worden woordelijk meegebruld, net als die selectie van de Young Sinatra mixtapes die de blanke rapper eerder uitbracht.

Materiaal dat via internet zijn weg heeft gevonden naar de veelal jonge hiphopfans. Op de radio hoor je Logic niet en zijn album is eigenlijk ook nauwelijks opgemerkt. Niet zo gek, want behalve een ontegenzeggelijk positief partygevoel heeft Logic niet zo veel te bieden. Hij heeft een sterke, razendsnelle flow, maar dat is het dan ook. Je hoort te nadrukkelijk echo's van Drake en J.Cole in zijn werk terug. Het ontbreekt hem aan een eigen signatuur. En al gaan zijn teksten over zijn blijkbaar zware jeugd (hij verkocht crack aan zijn vader, z'n zuster werd verkracht), erg geloofwaardig klinkt het allemaal niet.

Fuck you

Na een feestelijk begin, als het tempo een beetje inzakt en Logic eens informeert wat voor een publiek hij voor zich heeft (veel 14- tot 18-jarigen, zo blijkt) raakt hij zijn grip ook een beetje kwijt. Natuurlijk, omdat hij het zo wil, roept de hele zaal heel hard fuck you op de vraag 'do you want to go home?' die een keer of dertig wordt gesteld. Maar eigenlijk is de koek na een half uurtje wel op. Logic heeft toch te weinig te bieden om er een echt feest van te maken.

Logic, gezien 28/3, Melkweg, Amsterdam.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden