LLink zet zich op de kaart

Niet moeilijk om maar meteen als een blok voor Pauw & Witteman te vallen. Snel, terzake en spits. Met originele intermezzo’s....

Wim de Jong

Foute bingo hoe dan ook voor de gelijktijdig bij de VPRO uitgezonden, dagelijkse talkshow De staat van verwarring op Net 3. Die met maar zestigduizend kijkers voor de eerste aflevering al in de knop lijkt gebroken. In dat geval eens te meer treurig voor de zoekende VPRO, want die omroep heeft op jongerenzender 3 toch iets aan die doelgroep te bewijzen.

Kan ook dat de slechte openingsscore van het programma niet zozeer aan kannibalisme is te wijten als wel aan de inhoud ervan. Een ‘absurde’ talkshow met Kamerlid Klaas de Vries en pijproker en aambeienpatiënt Bert van der Veer als genodigden: er hoeft om halftwaalf ’s avonds in de vibe van een 20-jarige waarschijnlijk minder te gebeuren om met de ene hand een breezertje open te trekken en met de andere weg te zappen. De VPRO heeft echt een briljante jongen of een dito meisje nodig om zichzelf te kunnen heruitvinden.

LLink moest dinsdag op de nieuwe themazender ‘jong & vernieuwend’ ook met de billen bloot. Na de wisselend succesvolle, luchtige vingeroefeningen van het afgelopen jaar (Mr. Kahoona, een vegetarische kookshow en LLink op reis) komt het er dit winterseizoen creatief en vooral ook inhoudelijk op aan. Llinke Soep TV (consumentenmagazine) en In uitvoering (reportages over praktisch-idealisten in het buitenland) zaten gisteren op Net 3 verpakt tussen een dino-docu van de NCRV (jongeren = dino’s!) en een Koefnoen-compilatie van de AVRO, wat in de Knorr-‘smaken’ die voor de drie publieke zenders zijn bedacht toch niet de klonterigste groentesmoor is.

Ook zonder dat glijmiddel bleef ik gisteren moeiteloos door de beide nieuwe programma’s geboeid. Llinke Soep TV is informatief, eerlijk, vrolijk en houdt zich verre van de ironie en het sarcasme van het concurrerende Keuringsdienst van Waarde, wat ook wel weer eens louterend is. In uitvoering overtuigde met een even mooie als doorwrochte reportage rond de 25-jarige ICT’er Chaim Fetter uit Eindhoven, die een glanzende carrière in de ICT inmiddels heeft verruild voor het runnen van een kinderopvangtehuis in Lombok.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden