Late Evening Zomercabaret: een luchtige avond vol meligheid

Het Late Evening Zomercabaret is een luchtige avond met een stevige dosis meligheid. In feite is het een lesje André van Duin voor gevorderden.

Patrick van den Hanenberg
null Beeld Leo Van Velzen
Beeld Leo Van Velzen

Wat wil het volk dat naar het theater gaat? Een musical, lachen, mooie meiden en een BN'er. Volgens het principe van 'u vraagt, wij draaien' hebben twee voormalige Vliegende Panters en hun vertrouwde regisseur een luchtige avond samengesteld met die gewenste elementen. Het is niet zeker of het volk ook een stevige dosis meligheid wil, maar vooruit, het is een warme zomeravond en als je voor 9 uur een beetje indrinkt, valt dat ook wel goed.

Het Late Evening Zomercabaret is in feite een lesje André van Duin voor gevorderden geworden. De man die in Nederland het langst heeft vastgehouden aan de revue-wetten van sketch-muziekje-showballet zat bij de première van het Late Evening Zomercabaret in de zaal. Hij zag ook dat Raoul Heertje, die in de eerste week van de serie de rol van BN'er heeft gekregen, even terug ging in de tijd toen hij als 11-jarig ventje zijn grote held Van Duin imiteerde met een bandparodie. Maar zijn bijdrage aan de avond ging ook wat verder. Heertje gaf op een grappige manier zijn mening over het eindeloos ventileren van meningen, iets waaraan hij ook aan diverse talkshowtafels heeft meegedaan.

Satire

Zijn aandeel zat ingeklemd tussen satirische voorproefjes uit de musical Gandhi, met prachtige over de top John Ewbank-achtige pathos van Rutger de Bekker, strak gestileerd ballet en Spaans repertoire van de puike zangeres Eva Laurenssen. Diederik Ebbinge praat het aan elkaar als de verlegen, onzekere ceremoniemeester Frans Dudok, die zo blij is dat meneer Van den Ende zijn theater beschikbaar heeft gesteld.

Een genoeglijke avond, maar als je daarna weer een beetje doordrinkt, ben je hem redelijk snel vergeten.

Late Evening Zomercabaret

Cabaret
Tekst en spel: Diederik Ebbinge
Muziek en spel: Rutger Bekker
Regie: Ruut Weissman
23 juni DeLaMar Theater Amsterdam
Tot eind juli

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden