Lange reis of gewoon op de fiets? Luister naar de podcasts van de Volkskrant

De hele dag luisteren we naar dingen. Maar wat is nou écht leuk om naar te luisteren?  Precies, de podcasts van de Volkskrant. Bekijk deze video zodat u weet hoe u zich abonneert. Of ga gewoon direct naar soundcloud.com/volkskrant.

Redactie

In het Volkskrantgeluid praten we wekelijks door met de mensen achter het interessantste en meest spraakmakende nieuws. (of via deze link op mobiel).

En in het Volkskrantgeluid Cultuur hoor je over dat wat het leven mooi maakt: kunst en cultuur. Onder leiding van presentator Gijs Groenteman komen iedere week journalisten én kunstenaars aan het woord.

Daarnaast hebben we veel losse onderwerpen: van online dating tot ingewikkelde wetsvoorstellen en van Afrikaanse literatuur tot televisierecensies. Als wij iets interessant vinden, maken we er een podcast over, en die kun je beluisteren via SoundCloud of iTunes.

Hoe installeer ik een podcast?

'Maar het is zo lastig om zo'n ding te installeren', mag geen argument zijn om uw leven niet te verrijken met al het moois dat er in de podcastwereld te ontdekken is. Zoals in bovenstaande video te zien is, kunt u zich abonneren op Soundcloud, dan krijgt u daar alle nieuwe podcasts van de Volkskrant.

Apple heeft in de App Store een app met de weinig verrassende naam 'Podcast' die u gratis kunt downloaden. Vervolgens kunt u in deze app via de zoekfunctie zoeken naar 'de Volkskrant' en u gratis abonneren of losse afleveringen downloaden. Op Android-telefoons en tablets werkt het op een soortgelijke wijze. In de Play Store kunt u bijvoorbeeld de gratis app 'Antenna Pod' (of beter de betaalde app 'Pocket Cast') downloaden u abonneren op 'de Volkskrant'.

Als uw telefoon wifi-verbinding heeft, haalt-ie de nieuwe afleveringen vanzelf binnen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden