Krachtpatservan The Dylantoont zijnspierballen

De internationale spektakelkeuken: dat zijn bij benadering de woorden die je te binnen schieten als je de recepten doorneemt in het deze week verschenen boek The Dylan Amsterdam - Beleef de sfeer en smaak....

Het boek kost 55 euro (minder dan een driegangenmaal in The Dylan) enheeft veel weg van een prestige-uitgave waarmee een hotel als The Dylanzijn eigen reputatie nog wat kan opvijzelen. Je zou het bovendien kunnenopvatten als een geslaagd buurtproject: het is geschreven door Jonah Freud,gerespecteerd kookschrijfster en eigenares van de niet ver van het hotelgelegen Kookboekhandel; de fotografie is van Sigurd Kranendonk, wienskunstige werk prominent vertegenwoordigd is in de BlowUp Gallery - praktisch om de hoek.

Maar wat moet je ermee, behalve erin bladeren en je verwonderen over deschoonheid van Van Coevordens creaties en de betrekkelijke eenvoud van dereceptuur die daaraan ten grondslag ligt? Want dat is wel iets waarover jeje eindeloos kunt verbazen: Van Coevordens prestaties zijn opvallend vaakgestoeld op de styling van de gerechten, niet op de combinatie vaningrediënten.

We aten de 'kip en kreeft-fabergé met citroengrassaus', een stukkipfilet in de gedaante van Humpty-Dumpty, en over die filet (hieruiteraard kippenborst genoemd) staat in het recept dat je die plat moetslaan, vullen en oprollen 'tot de vorm van een groot ei'. Dat kunstje isniet iedereen gegeven. Sterker nog: dat is bijna niemand gegeven, alleenSchilo van Coevorden. Dat maakt het een interessant boek, bij vlagen zelfseen leuk en bevlogen boek, maar toch ook een boek met onnodig veelspierballenvertoon.

Henrico Prins

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.