Aaf leest sterren

Kraantje geeft zijn nummer weg en Willow blijkt polyamoureus

null Beeld

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Kraantje Pappie en Willow Smith.

Aaf Brandt Corstius

Telefoon

Het was zoals in de oude dagen, dat iemand nog weleens zijn telefoonnummer aan je gaf in plaats van te zeggen: zoek me maar op op Instagram.

Kraantje Pappie Beeld Brunopress
Kraantje PappieBeeld Brunopress

Kraantje Pappie, die optrad bij het Oranjeconcert, gaf die avond live vanaf het podium zijn nummer aan alle meer dan twee miljoen kijkers.

Het begon nog met een veilig: ‘Wij willen jullie energie voelen, dus misschien kun je naar onze Instagram je foto’s en filmpjes sturen.’ Maar dat veranderde algauw in: ‘Ik had beloofd om het niet te doen, ik krijg nu ook ruzie thuis, maar fuck it. Ik geef jullie mijn nummer wel.’

Laten we wel wezen, sinds het bestaan van sociale media is het heel eenvoudig geworden beroemdheden een compliment, belediging of een gewoon een alledaagse doodsbedreiging te sturen. Waarom zou je mensen je telefoonnummer nog geven, vroeg uw sterrenkijker zich af, als je wilt horen hoe fantastisch ze je vinden? Maar Pappie vond reageren via de socials ‘omslachtig’.

Eigenlijk is het ook slimmer om mensen je telefoonnummer te geven, bedacht uw sterrenkijker toen. Als je dan genoeg van ze hebt, wissel je van telefoonnummer en het nieuwe nummer houd je weer geheim. Van je eigen socialemediakanalen kom je nooit meer af, die zijn namelijk verslavend. De telefoon: een nieuwe manier om even met je fans in contact te zijn, maar niet te lang.

Overigens was dit nieuwsbericht ook leuk vanwege de zin ‘Kraantje kan zich er niet druk om maken’. Een tot op heden onbekend oud-Hollands kinderlied.

Oma

Tegenwoordig is het niet meer de vraag ‘Wie ben je?’ maar ‘Hoe definieer je jezelf?’ Willow Smith, die zichzelf sowieso definieert als de 20-jarige dochter van Will Smith, had al eens verteld dat ze biseksueel was en polyfidelitous. Deze week bleek ze ook nog polyamoureus.

Willow Smith Beeld Reuters
Willow SmithBeeld Reuters

Van polyfidelitous had uw sterrenkijker nog nooit gehoord. Het is: een vaste relatie met verscheidene mensen die in een vaststaande groep zitten. Nu zei Willow Smith dat ze ook polyamoureus is. Dat is net anders: dan weet je van je geliefde dat die het ook met anderen doet, maar je zit niet per se met al die mensen in een groepsrelatie.

Willow Smith deed haar onthulling in Red Table Talk, het praatprogramma van haar moeder Jada Pinkett Smith op Facebook. Het format: een gesprek voeren aan een grote rode ronde tafel. Willow en Jada praatten met de oma van Willow, Adrienne Banfield-Norris. Opmerkelijk: alle drie de vrouwen zagen er precies even oud uit.

Ook opmerkelijk: oma reageerde niet zo woke op de polyamoriteit van haar kleindochter als we hadden verwacht. ‘Voor mij voelt dit alsof het allemaal alleen maar om seks gaat’, zei ze oma-achtig tegen Willow.

Willow stelde haar gerust: ‘In mijn vriendengroep ben ik de enige polyamoureuze persoon, en ik heb de minste seks van al mijn vrienden.’

De zin die elke oma van haar kleindochter wil horen als ze op Facebook voor duizenden kijkers live een gesprek over seks met haar voert.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden