KPN stuurt liever bosje bloemen dan geld voor verloren belminuten

Toen de heer B. uit Alphen aan den Rijn een brief kreeg van KPN, waarin hem werd medegedeeld dat zijn belgedrag aanleiding gaf tot het verhogen van het aantal BelPlus-belminuten van honderd naar tweehonderd, was hij hogelijk verbaasd....

Toen B. via de website van KPN inlogde op ‘Mijn KPN’ zag hij tot niet alleen dat hij over belminuten beschikte, maar dat die intussen waren aangegroeid tot een reserve van liefst vijfhonderd.

Daarmee was de kous nog niet af. Volgens de voorwaarden van KPN kon de klant zijn belminuten alleen maar gebruiken tijdens daluren. Bovendien ontdekte hij dat bellen met de belminuten veel duurder is dan bellen met een normaal basisabonnement.

‘Het verschil is behoorlijk’, aldus B. ‘Om een voorbeeld te geven, in daluren bel ik met een basisabonnement voor 1,04 eurocent per minuut naar nummers binnen de regio. Met zo’n BelPlus-abonnement belde ik voor 2,35 eurocent per minuut. Dat is 1,31 eurocent per minuut duurder’, schrijft B. verontwaardigd.

Hij besloot het onvoordelige abonnement onmiddellijk te beëindigen. Maar ook dat verliep niet helemaal naar wens. ‘Ik had immers nog 500 belminuten staan, en die kwamen te vervallen doordat ik het abonnement opzegde. Je kunt die minuten namelijk alleen meenemen naar andere BelPlus-abonnementsvormen en niet naar een normaal basisabonnement’, vertelt hij.

Een simpele rekensom leert dat B. door deze opzet 11,75 euro in rook heeft zien opgaan. Dat bedrag krijgt hij niet terug. Als pleister op de wonde heeft KPN hem een mooie bos bloemen beloofd. Het gebaar maakt in Alpen aan de Rijn weinig indruk. B.: ‘Kennelijk beschikt de KPN over een speciaal ‘‘bloempotje’’, waarmee men boze klanten tracht te lijmen. Het spreekt voor zich dat ik deze bloemenhulde afwijs.’

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden