KLEINKUNST

Tournee..

Theo Maassen met Ruwe Pit, onder het motto 'Hier pak aan schobbejak. . . je verdiende loon'. Vanavond en vrijdag in Roermond (De Oranjerie), 26 mei in Delft (De Veste).

Matilde Santing is aan het staartje van haar tournee van To Others To One bezig. Eigenzinnige bewerkingen van klassiekers en nieuw materiaal. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), 21 mei in Zaandam (Zaantheater), 25 mei in Bergen op Zoom (De Maagd), 28 mei in Enschede (Twentse Schouwburg), 29 mei in Den Bosch (Theater a/d Parade).

In Kruistocht strijden de drie mannen van NUHR, en drummer Eddie B. Wahr, tegen onrecht én recht. Alle middelen zijn toegestaan, van zwaardgevecht tot kieteldood. Vanavond in Zaandam (Zaantheater), vrijdag in Den Helder (De Kampanje), 22 mei in Zoetermeer (Stadstheater), 26 mei in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 28 mei in Rotterdam (Luxor).

Mini & Maxi met Split, vanavond t/m zaterdag in Purmerend (De Purmaryn), 26 t/m 29 mei in Breda (Chassé Theater).

Hans Dorrestijn viert Oud en Nieuw met Frans Ehlhart speelt in een treurig hotelletje in de Ardennen. Maar de sombere ondertoon wordt overstemd door het plezier die de samenwerking oplevert. Vanavond in Nijmegen (Stadsschouwburg), vrijdag in Breda (Chassé Theater), 26 mei in Zoetermeer (Stadstheater).

Kees Torn leeft in een bolwerk van dagdromen, fantasie en improductief verlangen. In Plek Zat gunt hij het publiek een kijkje in zijn wondere wereld. Vanavond in Veghel (De Blauwe Kei), 21 mei in Enschede (Twentse Schouwburg), 26 en 27 mei in Breda (Chassé Theater). 'Er is in de generatie van Torn geen enkele cabaretier te vinden met zo'n feilloos taalgevoel.' (Patrick van den Hanenberg)

Herman Finkers geeft in Kalm aan en rap een beetje een onthaastingscursus. Hij bekijkt de wereld vanaf de toppen van het Limburgse heuvellandschap en krijgt steun van Maria en de fanfare. Vanavond t/m zaterdag in Rotterdam (Luxor), 26 t/m 28 mei in Enschede (Twentse Schouwburg).

Amsterdam

Lenette van Dongen is in Jagadamba een vrouw die aan acht dagen per week nog te weinig heeft. Ze doet een wanhopige poging om rust in haar hoofd te krijgen. Vanavond t/m zaterdag in het Nieuwe de la Mar Theater.

Na een succcesvolle opwarmronde tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival krijgt de muzikale voorstelling Simon Carmiggelt, 'n stukkie van Jurrian van Dongen nog een extra speelronde in het Nieuwe de la Mar Theater. Van 26 t/m 29 mei.

Toneel-cabaret door Van Houts en De Ket in Zeker Weten, een voorstelling over geloven en weten, feiten en fictie, wonder en scepsis. De Kleine Komedie van 25 t/m 29 mei.

In het Betty Asfalt Complex op 20, 21, 28 en 29 mei een late night comedy show door Bob MacLaren. Aanvang 22.30 uur.

Maastricht

Hans Liberg haalt muzikaal veel overhoop in zijn Nieuwe Show. Ontelbare muziekinstrumenten, samples, en dwaze verhalen met een sterke stand up comedy invloed. Vanavond en vrijdag in Theater a/h Vrijthof.

Spijkenisse

De laatste voorstelling van stand up comedian Eric van Sauers, zaterdag in De Stoep.

Rotterdam

Acda & De Munnik spelen Life is what happens to you. . . Deel II, zaterdag nog één keer in het Luxor Theater.

Zaandam

Corpus brengt 'acrobatisch theater'. Fata Morgana is een illusionair sprookje over het ontstaan van de mens. Op 26 mei in het Zaantheater.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden