KLASSIEK

Tournee..

Amersfoort

Donderdag t/m zaterdag op het festivalterrein Burgemeester Brouwerplantsoen De Parade van Het Reizend Muziek Gezelschap. Donderdag om 17 uur opening vanaf de Onze Lieve Vrouwe Toren, om 20 uur Mendelssohn en Brahms; vrijdag met o.a. Milhaud, Bartók en Gershwin; zaterdag met Mendelssohn en Enesco. Zaterdag om 16.30 uur Het Mendelssohn Kamerorkest o.l.v. Jaap van Zweden met Vivaldi, Haydn en Tsjaikovski. Presentatie: Han Reiziger.

Amsterdam

Pianist Murray Perahia met een Chopin-programma, zondag in de Grote Zaal.

Music Theatre Group met een muziektheaterrecital 'Where have you gone Joe DiMaggio?', 7 en 8 juni in de IJsbreker.

In de Uilenburger Synagoge, Nwe Uilenburgerstraat 91, zondag om 15 uur celliste Yifat Weltman en pianiste Maya Weltman met Bach, Beethoven en Brahms. Yifat Weltman werd onlangs benoemd tot assistent concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest.

Yoshiko Ieki (klavecimbel) met Sweelinck en Bach, donderdag in de Engelse Kerk.

Het Locatelli kwartet, maandag om 13 uur in de Engelse Kerk.

Inge Frölich (mezzosopraan), Elena Bezprozvannykh, Ton Hartsuiker en Ralf van Raat (piano), en anderen, met Debussy, Stravinsky, Antheil, Messiaen en Takemitsu, zondag om 12 uur in Cristofori.

Organist Bernard Winsemius met Bach, zondag in de Nieuwe Kerk.

Austerlitz

Pianisten Alexei & Larisa Goulenko met Mozart, Beethoven en Liszt, donderdag in het Beauforthuis.

Den Haag

Ben van Oosten (orgel) en Margaret Roest (sopraan) met Franck, Vierne, Gounod en Lemmens, donderdag in de Grote Kerk.

De organisten Aart Bergwerff, Ton van Eck, Jan Hage, Gert Oost en Ben van Oosten met Bachs 'Die Kunst der Fuge', zaterdag om 16.00 uur in de Kloosterkerk (Lange Voorhout).

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Ed Spanjaard m.m.v. sopranen Elena Vink en Janny Zomer met Heppener, Mozart, Poulenc, Henze ('Being beauteous voor sopraan, vier celli en harp') en Heppener, zaterdag in het Muziekcentrum.

Het Rotterdams Saxofoon Kwartet met Vellones, Singelée, Verbey, Gershwin, Piazzolla en Nagel, zondag om 12 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Koor en Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Gustav Leonhardt m.m.v. Leo van Doeselaar (orgel), Konstanze Maxsein (sopraan), Ralf Popken (alt), Jan Kobow (tenor) en Peter Harvey (bas) met werken van Bach voor Hemelvaart en Pinksteren, zondag in De Oosterpoort.

Haarlem

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Arie van Beek met een 'muzikaal stripverhaal', zaterdagavond en zondag om 15.30 uur in het Concertgebouw.

Organist Dirk Luijmes, dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Michael Hedley (orgel) met Saint-Saëns en Reger, zaterdag in de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo.

Hoorn

Van 1 t/m 4 juni het amateurfestival Oude Muziek Nu, op diverse locaties in de binnenstad. Informatie tel. 0229-248330.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev m.m.v. Charlotte Margiono (sopraan), Zlata Bulycheva (mezzosopraan) en het Groot Omroepkoor met Mahler's Symfonie nr 2, zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in De Doelen.

Tilburg

Vanessa-Mae (viool) en I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen, zaterdag in de Concertzaal.

Midden Brabantse Orgelkring m.m.v. organisten Geert Bierling en Ad van Sleuwen met Bachs 'Die Kunst der Fuge', zondag om 15 uur in Heikese Kerk.

Utrecht

Radio Kamerorkest o.l.v. Christoph Poppen m.m.v. Paul Meijer (klarinet) met Mozart, Busoni en Schubert, zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Ebony Band o.l.v. Werner Herbers m.m.v. Pilar Jurado (zang) met Bowles ('Zarzuela'), Gerhard (Catelaanse volksliedjes) en Guridi (Delen uit de zarcuela El Caserío), zondag om 11 uur in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden