KLASSIEK

Tournee..

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Majella Culagh (sopraan) met Beethoven en Mahler, vanavond en Tweede Kerstdag om 14.30 uur in Enschede (Muziekcentrum) en 23 december in Zwolle (Broerenkerk).

Koor en Barokorkest van De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Michael Schneider met Telemann, Buxtehude, Bach en Kuhnau, vanavond in Kampen (Bovenkerk), 23 december in Naarden (Grote kerk) en 26 december om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Calefax Rietkwintet met Ellington, Koppel en Wagner, 23 december in Amsterdam (Waalse Kerk) en met Ter Doest, Bach, Janacek en Rameau op 2 januari om 14.15 uur in de Den Haag (Nieuwe Kerk).

Amsterdam

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Rosemary Hardy (sopraan) met Schönberg, Kurtág en Goebajdoelina vanavond en 23 december in de Kleine Zaal.

Pianist Derek Han met een Chopin-programma, 26 december om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Een pianorecital door Regina Albrink, 26 december om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Wibi Soerjadi (piano) met Chopin, Liszt, Schubert en Beethoven, 26 december om 20.30 uur in de Grote Zaal.

Een benefietconcert door het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Freek de Jonge, Frank Groothof en Fancy Fiddlers met Mahlers Vierde symfonie, 30 december in de Grote Zaal.

Xenia Meijer (mezzosopraan), Hubert Claessens (saxofoon) en Hans Eijsackers (piano) met Brahms ('Vor der Tür', 'Es rauschet das Wasser' en Rapsodie), Ibert ('Bajo la mesa' en 'Chansons de don Quichotte'), Turina ('Poema en forma de canciones'), Debussy ('Rapsodie mauresque') en Eijsackers ('El beso'), 2 januari om 11 uur in de Kleine Zaal.

Het Asko Ensemble o.l.v. Oliver Knussen met Louis Andriessen ('Ittrospezione III'), Lindberg ('Corrente' en 'Marea') en nieuw werk van Zui dam, 5 januari in de Grote Zaal.

Organisten Gustav Leonhardt en Bernard Winsemius met Sweelinck, Praetorius, Van den Kerkhoven en Bach, 25 december om 14.30 uur in de Nieuwe Kerk.

Nova Schola Cantorum o.l.v. Wim van Gerven met Gregoriaanse Kerstvespers, 25 december om 17 uur in de Obrechtkerk.

Iris de Koomen (sopraan), Peter Duyster (bariton), Sasa Stojanovich (dwarsfluit), Sylvia Traey (piano), Pieter Grimbergen (piano) met o.a. Purcell, Bach, Handel, Brahms, en Debussy, 24 december in Cristofori.

Dieuwke Aalbers (sopraan), Carlo Ravelli (hobo) en Peter Ouwerkerk (orgel) met Frauenholz, Croft, Purcell, Telemann en Mendelssohn, 26 december om 15.15 uur in de Engelse kerk.

Den Haag

Een pianorecital door Naum Grubert, Tweede Kerstdag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Enschede

Jeugd Orkest Nederland o.l.v. Roland Kieft met Tsjaikovski ('Romeo en Julia'), Wieniavski (Tweede vioolconcert door Lisa Jacobs), Hendrik Andriessen ('Ricercare') en Prokofjev (Suites 1 en 2 uit 'Romeo en Julia'), 30 december in het Muziekcentrum.

Haarlem

Het Kathedrale Koor St. Bavo met Christmas Carols, 23 december in de Bavo Kathedraal.

Nijmegen

Walter van Hauwe (blokfluit) met hedendaagse werken, 23 december in O42. Een half uur voor aanvang, om 20 uur geeft hij een toelichting.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Donald Runnicles met Humperdinck, Vivaldi en Tsjaikovski, vanavond en 23 december in De Doelen.

Jean-Claude Vandeneynden (piano), Christiaan Bor (viool), Francien Schatborn (altviool) en Godfried Hoogeveen (cello) met Fauré, Cras en Chausson, 23 december in De Doelen.

Pianisten Tolja Kotchebine en Christopher Levine met Schumann, Chopin en Skrjabin, Tweede Kerstdag in De Doelen.

Eliane Rodrigues met een Chopin-programma, Tweede Kerstdag in De Doelen.

Op 27, 28 en 29 december de Rotterdamse pianodriedaagse in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Yoel Levi m.m.v. Brigit Remmert (mezzosopraan) met Ravel ('Fanfare pour l'éventail de Jeanne'), Chausson ('Poème de l'amour et de la mer') en Holst ('The Planets'), 23 december in Vredenburg.

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen m.m.v. Liza Ferschtman (viool), Vadim Tsibulevski (viool) en France Springuel (cello) met Mozart ('Serenata Notturna'), Haydn (Concert voor cello en orkest), Schubert (Rondo voor viool en orkest), Vivaldi ('De Winter' uit 'De Vier Jaargetijden') en Strauss (Dansen en melodieën), 26 december in Vredenburg.

Een lunchconcert door Orkest De Volharding met Termos ('Via Via'), Prokofjev/Van Keulen ('3 Sarcasmen'), Louis Andriessen ('On Jimmy Yancey) en Dennehy ('Severance'), 5 januari in Vredenburg.

Amsterdam Wind Orchestra o.l.v. Heinz Friesen met De Meij ('The Lord of the Rings'), Bernstein ('Prelude, fugue and riffs'), De Sarasate ('Zigeunerweisen') en Enesco (Roemeense rapsodie'), 5 januari in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden