KLASSIEK

Orgelfestival Limburg..

Orlando Festival

Uitvoerenden op het het Orlando Festival, dat nog duurt tot en met 13 augustus, zijn: het Borodin Kwartet, het Belcea Kwartet, Prometeo Kwartet, Romantic Kwartet en het Osiris Trio, pianisten Ludmila Berlinskaia, Tan Crone, Frank van de Laar, Reinild Mees, violiste Sonja van Beek, alvioliste Esther Apituley, cellist Stefan Metz, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Harmen de Boer, sopraan Miranda van Kralingen en tenor Marcel Reijans. Concerten vanavond, vrijdag, zondag, maandag en woensdag in Kerkrade (Wijngracht theater), vanavond in Aken (Ballsaal im Alten Kurhaus) en dinsdag in Aken (Aula Carolina) en zondag om 11.30 uur in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Amsterdam

Een masterclass fluit door Peter-Lukas Graf, vanavond om 18 uur in de Kleine Zaal.

National Youth Orchestra of Ireland o.l.v. En Shao met Rachmaninov (pianoconcert door Finghin Collins), Bernstein en Stravinsky, vanavond in de Grote Zaal.

Pianist Inon Barnatan met Beethoven, Chopin en Ravel, vanavond in de Kleine Zaal.

London Winds o.l.v. Michael Collins m.m.v. Mikhail Pletnev met Beethoven, Rimsky-Korsakov, Janacek en Ligeti, vrijdag in de Grote Zaal.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Peter Oundjian m.m.v. Candida Thompson (viool), Peter Brunt (viool) en Liesbeth Steffens (altviool) met Sculthorpe ('Gondwana-Land', première), Mozart, Schubert en Dvorák, zaterdag de Grote Zaal. Zondag met Abbie de Quant (Williams, Mozart en Tsjaikovski).

Peter Schreier (tenor) en Camillo Radicke (piano) met Mendelssohn en Schubert, dinsdag in de Grote Zaal.

Het European Union Baroque Orchestra o.l.v. Roy Goodman m.m.v. Olga Pasichnyk (sopraan), Robert Pomakov (bas) en Margriet van Reisen (alt) met Bach en Händel, woensdag in de Grote Zaal.

Organist Henk Verhoef speelt zondag in de Nieuwe Kerk.

Zaterdag een wandelconcert door Erik van Bruggen (orgel) en Machteld Vennervertloo (sopraan), die om 11 uur begint in Museum Amstelkring, daarna voert naar de Oude Kerk en ten slotte eindigt in het Paleis op de Dam.

Orgelconcerten in de Westerkerk: vrijdag om 13 uur door Herbert Koekkoek en woensdagavond door Michael Hedley.

Austerlitz

Ali Witteveen (sopraan), Marijke Muuse (mezzo-sopraan) en Leander van der Steen (orgel) met Rossini, Bach en Haydn, zaterdag in het Beauforthuis.

Delft

Het 'Delft Chamber Music Festival' in Stedelijk Museum Het Prinsenhof duurt nog t/m zondag. Het staat in het teken van Duitse en Engelse componisten. Uitvoerenden zijn onder anderen: Bella Davidovich, Mikhail Pletnev, Chilingirian Quartet, Natalie Clein, Janine Jansen, Viviane Hagner, Enrico Pace, Godfried Hoogeveen, Boris Pergamenschikow en Thorleif Thedéen. Informatie tel. 015-2602814.

Den Haag

Organist Mattias Wager met Widor-Bach, Duruflé en Nilsson, vrijdag in de Jacobuskerk (Parkstraat).

Edam

Een orgelconcert door Aart Bergwerff, woensdag in de Grote Kerk.

Haarlem

Organist Mattias Wager met Duruflé, Jolivet, en Nilsson, zaterdag om 15 uur in de Basiliek Sint Bavo.

Een orgelconcert door Petra Veenswijk, dinsdag in de Grote of St. Bavokerk. Voorafgaand aan het concert bespeelt Bernard Winsemius het carillon.

Katwijk aan Zee

Een orgelconcert door Louis Robilliard, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Ruurlo

'Perfiles de Tango', tangoconcerten vanavond in de Kasteeltuin (Vordenseweg 2) door o.a. Llamada de Candombe, Locura Tanguera, Gustavo Beytelmann & Sandra Rumolino en Hernan Ruiz & Guitarras del Plata.

Utrecht

Een orgelconcert door Monika Henking, vanavond in de Domkerk; organist Jan Jansen speelt zaterdag om 15.30 uur in de Domkerk.

Zaterdag om 11.15 uur speelt in de Janskerk organist Frank Schneider.

In de Nicolaikerk zaterdag om 11.15 uur een orgelconcert door Ad van Sleuven, gevolgd door een concert door beiaardier Arie Abbenes.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden