KI

Ki, het antwoord op onze knotsgekke maatschappij

Resencie: Mens Centraal
Datum: 17 maart 2009

"KI" , het antwoord op
onze knotsgekke maatschappij

innerlijke energiebron


Meer info
De wereld transformeert in een razend tempo en het lijkt wel of deze veranderingen steeds sneller op ons afkomen. De globalisering en de kredietcrisis doen hun werk grondig. Het kost veel energie om je telkens weer aan de vele veranderingen aan te passen. We zijn knetterdruk en de dagelijkse beslommeringen nemen je volledig in beslag. Ga dat maar eens bij jezelf na. E-mailverkeer, sociale verplichtingen, opgroeiende kinderen en een toenemende werkdruk. Wie komt er nog aan zichzelf toe? Het priv¿-leven en de zakelijke activiteiten vloeien ongemerkt in elkaar over.

We doen nog net alsof we alles onder controle hebben, maar diep in ons hart weten we dat dit slechts een illusie is. De snel veranderende wereld biedt kansen, maar heeft voor velen ook zijn prijs. Slapeloosheid, zorgen en depressie, om er maar een paar te noemen. Meer dan zestig procent van alle medische klachten heeft als directe of indirecte oorzaak stress.

Is dit ons lot? Het antwoord is keihard ¿Nee!¿. We zijn in onze westerse wereld zodanig op het uiterlijk en de wereld om ons heen gefixeerd geraakt, dat we onze eigen innerlijke krachtbron vergeten zijn. Diep in elk mens zit een onmetelijk grote energiebron, die ons de rust en stabiliteit van een Boeddhistische monnik geeft. Het is als het oog van een orkaan. De wereld verandert met orkaankracht 12, maar in het oog is het stil en stabiel. Daar vindt je rust en stabiliteit in deze knotsgekke wereld.

Deze innerlijke energiebron wordt ¿KI¿ genoemd. Een voor velen vergeten bron van energie, rust en geluk. Deze innerlijke energiebron wordt ¿KI¿ genoemd. Een voor velen vergeten bron van energie, rust en geluk. Verbaasd u zich wel eens over kleine kinderen, die hun dag met tomeloze energie doorbrengen. Zij leven nog op basis van hun innerlijke bron, waar wij vaak het contact ergens tijdens het volwassen worden, verloren hebben.

De KI-principes

KI is onze levensenergie, die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is onze verbinding met het universum en alles om ons heen. Iemand met een zwakke KI-stroom of blokkades zal zich afgesloten, futloos en zwak voelen. Een langdurig geblokkeerde KI stroom, door bijvoorbeeld stress, kan iemand uiteindelijk ziek of depressief maken.

Een gezonde, onbelemmerde KI-stroom daarentegen geeft mensen toegang tot hun onbeperkte innerlijke kracht. Je voelt je energiek en krachtig en kan meer aan dan dat je ooit voor mogelijk had gehouden. Mensen met een gezonde KI hebben -net als baby¿s- een grote aantrekkingskracht op anderen. Ze voelen zich energieker en opereren vanuit een natuurlijke rust.

Alle reden dus om door middel van de vier KI-principes te werken aan een onbelemmerende en actieve KI. Als je ¿¿n van de vier principes toepast, zal de KI onbelemmerd door je lichaam stromen en zul je de sensatie ervaren van een met KI gevoed lichaam.

De 4 KI principes zijn:

Aandacht in KI-punt
Ontspan volledig
Hou het gewicht aan de onderkant
KI naar buiten laten stromen
Stormbestendig koersen door de recessiewind

In deze hectische tijden zoekt u een eenvoudige manier om uw innerlijke kracht (KI) sterk te maken. U wilt zich niet gek laten maken door de lawine aan slecht nieuws dat over ons heen wordt gestort. Maar hoe doet u dat?

Ieder mens heeft een innerlijk krachtpunt (dat het KI punt wordt genoemd) bevindt zich drie platte vingers onder de navel. Als je kucht, drukt het KI-punt naar buiten. Concreet twee keer per dag tien minuten ademhalen vanuit dit KI-punt geeft u na een paar dagen al de rust van een Boeddhistische monnik.
Zo ontstaat er meer balans tussen het hoofd en de buik. Een beproefde methodiek uit het verre oosten. U blijft persoonlijk rustig en op koers. Hoe hard de recessiewind ook tekeer gaat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden