ENTERTAINMENTAAF LEEST STERREN

Kanye West plast over zijn Grammy en de opa van Gigi Hadid schrijft een welkomstbrief

Kanye West bij de Oscar-uitreiking. Beeld FilmMagic,
Kanye West bij de Oscar-uitreiking.Beeld FilmMagic,

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Kanye West en Mohamed Hadid

Aaf Brandt Corstius

Contracten

De vraag bij Kanye West is altijd: doet hij de dingen die hij doet omdat hij oprecht gek is, of is hij de beste publiciteitsmachine van Amerika (op zijn vrouw na)? Of: moet je echt gek zijn om een heel goeie publiciteitsmachine te zijn?

Ingewikkeld.

Deze week plaatste hij weer een wonderlijke serie tweets, met als hoogte-slash-dieptepunt een filmpje waarin hij over zijn Grammy Award plaste. Hij had het beeldje voor dit doel speciaal even in de wc geplaatst. Netjes. Eronder plaatste hij de tekst ‘Trust me... I WON’T STOP’ – wat wellicht niet op het urineren sloeg, want dat stopt natuurlijk ooit een keer, maar op het plaatsen van wonderlijke tweets.

Wat uw sterrenkijker misschien nog gekker vond, was dat West tweets plaatste over platencontracten. Hij verklaarde in een van die berichten: ‘Platenlabels zetten allemaal verborgen kosten in hun contracten, zoals ‘distributiekosten’, zodat ze nog meer geld aan je kunnen verdienen, zonder dat ze daar hun best voor doen.’

Dat is op zich vast waar, maar we vonden het zo wonderlijk dat West daar nu pas achter was gekomen, of zich daar in ieder geval nu pas zo over opwond dat hij er een lange tweet aan wijdde. Het lijkt ons een beetje ‘dingetjes die artiesten weten over gemene platencontracten’ les 1.

En het is tegelijkertijd ook een te normale tweet voor de wereld van West – iets over contracten en percentages. Zo gewoontjes en triviaal dat het écht zorgelijk wordt.

Gelukkig verklaarde hij ook dat hij in 2024 misschien opnieuw voor het presidentschap zal gaan, omdat zijn sterrenbeeld Tweeling is. Zo kennen we hem weer.

De opa van fotomodel/algeheel bekend mens Gigi Hadid. Beeld GC Images
De opa van fotomodel/algeheel bekend mens Gigi Hadid.Beeld GC Images

Opa

Nog meer over haperende of juist goed werkende publiciteitsmachines. De vader van fotomodel/algeheel Bekend Mens Gigi Hadid was deze week ook een publiciteitsmachine, al was het onduidelijk van welke soort. Mohamed Hadid plaatste een handgeschreven brief op Instagram, waarin hij zijn nieuwe kleinkind verwelkomde.

‘Dag mooi kleinkind van me’, schreef hij, ‘ik ben het, opa. Mijn hart ontploft van liefde. Ik wens je niets dan het beste toe. Weet dat opa er altijd voor je is. Voor jou doe ik alles, maar dan ook écht alles. Toen ik voor het eerst hoorde dat je er aankwam, moest ik lachen en pinkte ik tegelijkertijd een traantje weg. Ik moest huilen, omdat ik meteen wist dat mijn hart voor altijd aan jou toebehoort.’

Superlief, maar het kind was toch nog niet geboren? Of wel? Fans van Gigi Hadid werden helemaal leip en noemden de brief van haar vader in hun overspannen tweets algauw ‘The Mohamed Letter’, als ware het een historisch document à la de Steen van Rosetta. Want: was zijn brief niet een nogal duidelijk teken dat de mini-Hadid was geboren?

Twee uur later had opa het bericht alweer verwijderd; dat duidde erop dat het niet klopte, óf dat het juist wel klopte en hij zijn woedende dochter aan de lijn had gehad die vertelde dat ze dit zelf wel even Instabekend ging maken als ze er klaar voor was.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden