Juryleden X-factor ontslagen om beledigen kandidaat

In Nederland is het nog niet eerder voorgekomen, maar in Nieuw-Zeeland zijn twee juryleden van het televisieprogramma X-Factor vanwege hun commentaar op een kandidaat de laan uitgestuurd.

Redactie
De ontslagen juryleden Natalia Kills en Willy Moon. Beeld Screenshot video
De ontslagen juryleden Natalia Kills en Willy Moon.Beeld Screenshot video

De juryleden Natalia Kills en Willy Moon, die tevens partners van elkaar zijn, gaven hun commentaren na een optreden van de 25-jarige Joe Irvine tijdens een liveshow. Natalia begon haar commentaar met: 'Dames en heren, we hebben een dubbelganger in de zaal', waarna ze vertelde hoe walgelijk het wel niet is om haar man top tot teen te kopiëren, en dichtte hem toe lak te hebben aan originaliteit en artistieke integriteit.

Ook haar man deed vervolgens een duit in het zakje: 'Je vertoning is goedkoop en absurd, en ik heb het idee dat je iedereen in het publiek gaat vermoorden.'

De beledigende toon viel niet in goede aarde bij het publiek. Er werd een petitie opgesteld waarin het ontslag van de twee werd geeïst. De petitie werd binnen een mum van tijd door 80.000 mensen ondertekend. De baas van televisiestation TV3 besloot daarop het koppel te ontslaan.

Onacceptabel

In een verklaring laat Mark Weldon, directeur van het mediabedrijf achter X-factor, aan The New Zealand Harold weten dat de uitlatingen van Kills en Moon onacceptabel zijn.

'Van de juryleden van X-factor mag verwacht worden dat zij kritiek leveren op de geleverde prestaties van de kandidaten. Iemand op deze afkeuringswaardige manier de grond inpraten zal van geen enkel jurylid getolereerd worden', aldus Weldon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden