Joop Daalmeijer nieuwe directeur NPS

HILVERSUM (ANP) - Joop Daalmeijer (61) wordt met ingang van 1 januari de nieuwe directeur van de ledenloze omroep NPS. Hij neemt de functie over van de huidige interim-directeur, Carel Kuyl. Kuyl gaat zich weer volledig richten op het hoofdredacteurschap van NOVA.

Daalmeijer is momenteel hoofdredacteur van Radio Nederland Wereldomroep. Tevens is hij programmaleider van BVN, de tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland. Deze laatste functie blijft hij vervullen, aldus een NPS-woordvoerder vrijdag.

,,De afgelopen jaren heb ik bij de Wereldomroep de samenwerking tussen de verschillende taalredacties geoptimaliseerd en samen met de journalisten gewerkt aan een nieuw, helder en eenduidig journalistiek gezicht van de Wereldomroep'', zegt Daalmeijer. ,,Met mijn overstap naar de NPS kan ik de samenwerking op het gebied van minderhedenprogrammering en cultuur verder intensiveren. Ik ben blij dat ik binnen de Publieke Omroep blijf, waar mijn hart ligt, zeker als het gaat om journalistiek, kunst en cultuur.''

Overstap

Joop Daalmeijer maakte in 1972 de overstap van de schrijvende journalistiek naar de omroep. Hij werkte dertien jaar bij de VARA, voordat hij in 1985 in dienst kwam van het toen nog publieke Veronica. Daarna werkte hij bij HMG, Filmnet en Canal+.

In 1998 keerde hij terug naar de Publieke Omroep. Begin 2005 stapte hij over naar Radio Nederland Wereldomroep, waar hij hoofdredacteur werd en programmaleider van BVN. Joop Daalmeijer is tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en bestuurslid van de Commissie Cultureel Verdrag Nederland Vlaanderen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden