columnAaf leest sterren

Jell-O voor Bill Cosby en De Efteling voor de Hadidjes

Gigi Hadid. Dan piep je even naar Kaatsheuvel. Beeld Gamma-Rapho via Getty Images
Gigi Hadid. Dan piep je even naar Kaatsheuvel.Beeld Gamma-Rapho via Getty Images

De Hadidjes lieten de Parijse catwalk voor wat-ie was en genoten van de Efteling. En Bill Cosby mag de komende tijd genieten van een rantsoen Jell-O-puddinkjes.

Maskers

Uw sterrenkijker is niet alleen sterrenkenner, maar ook Eftelingkenner, dus als die twee werelden bij ­samenkomen, is dat prachtig. Nu lopen er vaak sterren rond in de Efteling; de laatste keer dat uw sterrenkijker er was, spotte ze Nicolette van Dam nog bij Joris en de draak.

Maar er zijn niet vaak internationale sterren in de ­Efteling, en dat was deze week het geval, toen Kendall Jenner en zussen Gigi en Bella Hadid het pretpark bezochten. Ze waren in ­Europa voor de Parijse Fashion Week, en wat doe je dan als jetsettend supermodel? Dan piep je even naar Kaatsheuvel.

De Hadidjes zijn er vaker geweest, want hun moeder ­Yolanda, tevens hun ­griezelige toekomstbeeld van over een jaar of twintig (een wassen beeld), is Nederlands.

De vrouwen hadden ervoor gekozen enorme maskers op te zetten om niet herkend te worden, wat er natuurlijk voor zorgde dat ze herkend werden. Want niemand loopt door de Efteling met een superheldenmasker. Sterker nog, vroeger kwamen er nog wel eens groepjes jongeren die fantasyrollenspelen deden – cosplay heet dat – en als elven of gnoompjes verkleed rondliepen, maar dat is sinds een paar jaar verboden. Het publiek wist niet meer wie de professionele Eftelingacteurs waren, en wie niet. En zo’n verklede gnoom werd ook wel eens dronken. Dat straalde niet gunstig af op de Efteling.

Maar Kendall, Gigi en Bella mochten met masker naar binnen. Al moesten de maskers in de achtbaan wel af, en toen kon iemand snel een foto van ze nemen. Waarop ze er uiteraard uitzagen alsof ze meteen na de Baron konden doorlopen naar de catwalk.

 Bill Cosby. Puddinkje als eerste gevangenistoetje. Beeld Getty Images
Bill Cosby. Puddinkje als eerste gevangenistoetje.Beeld Getty Images

Verkneukelen

Ik moet de prijs voor kop van de week weer weggeven aan de site van De Telegraaf, inmiddels lonely at the top, voor de kop ‘Dit staat blinde Cosby te wachten in bejaardenbajes’. Werkelijk alles aan deze kop is tragisch – het woord blind, het woord bejaardenbajes, en zelfs het woord Cosby, want voor ieder kind van de jaren tachtig blijft het een harde dobber dat hun gedroomde Amerikaanse tv-vader een grootschalige verkrachter blijkt te zijn.

De Amerikanen verkneukelen zich volgens De Telegraaf het meest over het feit dat Cosby, die jarenlang het gezicht was van het goedkope puddingmerk Jell-O, dinsdag als eerste toetje in de gevangenis een puddinkje kreeg.

Wij deden verder onderzoek naar het verhaal over de pudding. Cosby zit nu in de Montgomery County Correctional Facility en nog niet in de gevangenis waar hij uiteindelijk in zal belanden. Dus of hij nu Jell-O kreeg, en straks ook vaker Jell-O zal krijgen, het puddinkje waar hij jarenlang spotjes voor maakte, weet niemand. Maar de kans is heel groot, want Jell-O is het allergoedkoopste toetje dat er bestaat. Echt een gevangenistoetje.

We bekeken een van Cosby’s Jell-O-spotjes uit 1987, en die transporteerde ons onmiddellijk naar heerlijker Cosby-tijden, vooral omdat hij was opgenomen tegen het grijs getamponeerde decor waar de openingsdansjes van zijn show zich altijd afspeelden. En omdat hij een klassieke Cosbytrui draagt in die reclame.

‘Jell-O-Pudding, you can’t be a kid without it’, was de slogan. ‘Jell-O-Pudding, voor beroemde bejaarde blinde verkrachters ook best geschikt’, kan het nu worden. Arme Jell-O.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden