JAZZ

Intermission heet het lage-notenproject van de bassaxofonist Klaas Hekman, die met drie contrabassen (Wilbert de Joode, William Parker, Hideji Taninaka) enerverend grommende muziek maakt....

Tournee

Het Amsterdam Jazz Quintet van pianist Robert Jan Vermeulen speelt muzikale portretten van o.a. de Dalai Lama en John Cleese, vanavond in de Gigant, Apeldoorn; zondag om 15 uur in De Harmonie, Leeuwarden.

Zangeres Estrella Acosta y Grupo speelt latinjazz, vrijdag in De Bouwmeester in Haaksbergen; zaterdag is Acosta met gitarist Santi Roque en bassist José Lopretti in Muziekcentrum Eindhoven.

Amsterdam

Maandag in de Melkweg fusion door de Dave Weckl Band.

In het Bimhuis vanavond het Fred van Hove Nonet (in een fraaie bezetting met Evan Parker, Johannes Bauer, Mark Charig, André Goudbeek), vrijdag Sticks & Strings (Leonardo Amuedo, Reno Steba, Lucas van Merwijk), zaterdag de Amerikaanse pianist Uri Caine met bassist Ernst Glerum en pianist Martijn Vink.

Deventer

De Amerikaanse altist Abraham Burton is te gast bij de Big Barchem Band, woensdag in Theatercafé Bouwkunde.

Edam

Het kwartet van pianist Frank van Bommel, met Arjen Gorter en Martin van Duynhoven, speelt repertoire van Dick Twardzik, zaterdag in Mahogany Hall.

Groningen

In het USVA-theater vanavond trio van pianist Erik Huele, bata-speler Sandip Bhattacharya en zanger/slagwerker Abou Camara.

In de Oosterpoort maandag het kwintet van contrabassist Dave Holland, met trombonist Robin Eubanks en drummer Billy Kilson.

Altist Benjamin Herman is te gast bij het NoordPool Composers Orchestra, zondag om 16 uur in het Grand Theatre.

Haarlem

Het Pierre Courbois Quintet treedt vrijdag op in het Concertgebouw.

Lelystad

Het Seabottom Jazzfestival in het Agora Theater brengt zaterdag vanaf zeven uur tot na middernacht muziek op acht podia, met onder anderen Miriam Makeba, Hans Dulfer, Carmen Gomes, Denise Jannah, John Engels All Stars, The Houdini's, New Cool Collective, Piet Noordijk, Michiel Borstlaps White House en Saskia Laroo.

Nijmegen

Het septet van saxofonist Dick de Graaf treedt vanavond op in O42.

Rotterdam

Martinez Move speelt zondag om 16 uur in Dizzy.

Boeren!, kwartet van Eric Boeren (trompet) met Han Bennink (drums), Michael Moore (rieten), Wilbert de Joode (bas), speelt repertoire van Ornette Coleman, zaterdag in Nighttown.

Zondag in Dodorama om 15 uur improvisatieduo Van Bommel/Zwemmer en 'impro-ruis' door Gert-Jan Prins.

Tilburg

In Paradox vrijdag een theatrale en filosofische avond over oorspronkelijkheid, in de Nacht van de Citaten, met Available Jelly, theater Ad Hoc, pianist Henk Stoop en stemkunstenaar Han Buhrs.

Weesp

In City of Wesopa zaterdag Conservatorium Big Band Maastricht onder leiding van Arnoud Gerritse.

Utrecht

In Muziekcentrum Vredenburg woensdag het Greetje Kauffeld Trio.

Het Gijs Hendriks Sextet speel zaterdag op het SJU Jazzpodium; zondag een Rumor-aflevering met Fred Frith, trio Palinckx-van Barneveld-DJ Do Not Ask en Daan van de Walle.

Zaandam

Vanavond in de Burcht zangeres Denise Jannah.

Zwolle

De Fra Fra Big Band treedt vrijdag op in Odeon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden