Jan Blokker voelt zich onheus behandeld

AMSTERDAM (ANP) - Jan Blokker voelt zich onheus behandeld door de Volkskrant. Dat blijkt zaterdag uit zijn laatste column voor de krant. Blokker vertrekt omdat hij minder bijdragen mag maken voor het katern Cicero zonder dat iemand van de krant hem heeft uitgelegd waarom.

,,Het komt er op neer dat de hoofdboekhouder van het katern Cicero al in januari zonder enige waarschuwing vooraf, en zonder een spoor van argumentatie, maar met medeweten en goedvinden van de hoofdredacteur, op minder van mijn bijdragen prijs bleek te stellen, en op mijn vriendelijk verzoek te vertellen waarom, nooit meer heeft gereageerd,'' schrijft Blokker in zijn afscheidscolumn onder de kop Weg. ,,Blijkbaar niemand heeft al die tijd bedacht dat ik me als een snotjongen behandeld kon voelen.''

De scribent neemt naar eigen zeggen ,,met pijn in het hart'' afscheid van de krant waar hij sinds 1968 voor schreef. Blokker stapt over naar NRC Handelsblad. Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes noemt het vertrek ,,een amputatie''. Hij neemt het zichzelf kwalijk dat hij Blokker niet voor de krant heeft weten te behouden.

Blokker was enige tijd adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant maar is vooral bekend door zijn columns in deze krant. Bij elkaar schreef hij er zo'n 4000.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden