Jammer

Ploegenachtervolging. De ellende! Terwijl niets er achteraf op wees dat bij de hele ploeg van Studio Sport gisteren op het punt heeft gestaan huilend op het vliegtuig terug naar Nederland te stappen....

Wim de Jong

Ab Krook dacht er net zo over. Kon je goed zien aan die altijd watloensende, Jack Nicholson-achtige blik van 'm. Die focuste echt niet opzoiets mafs als de ploegenachtervolging. Een beetje trainen op deHamar-wissel, oké. Maar de medailles lagen hoe dan ook toch wel aan definish te wachten.

Verslaggever Bert Maalderink had nota bene dinsdag nog vernomen datKrook niet eens wist welke afstand de Oranjedames nou bij die achtervolgingmoesten afleggen. Kon je nagaan!

Jammer dat Moniek Kleinsman woensdag even niet kon blijven aanhaken. RiaVisser veronderstelde dat Kleinsman thuis al helemaal overstuur moet zijngeraakt toen ze al die mooie kleren in haar olympische koffer voor heteerst zag. En dat ze die opwinding in Turijn helaas niet meer te boven wasgekomen. Mart Smeets was wel een beetje boos, en vond dat 'we' nu 'héél,HEEL goed' dienden na te denken over hoe 'we nu verder met Moniek moetenomgaan'.

Volgden gisteren dus de schuivers van Kramer en Verheijen op diezelfdeploegenachtervolging. En draaide je als complete schaatsnatie in een paarminuten tijd ineens geheel in de vernieling. Geen olympische Samsonite omde schuld te geven, alleen maar verbijstering en leegte van binnen.

Studio Sport sprak van een 'nachtmerrie'. Als Studio Sport al sprak,want niemand had er eigenlijk nog zin in. Frank Snoeks gruwde hoorbaar vande klaarblijkelijk totaal ongepaste 'uitbundigheid' waarmee de Duitseschaats-Mannschaft zijn plaats op de eindlijst vierde. Smeets ging voor inde rouwdienst voor álle schaatsliefhebbers die zo'n diep, diep,diepteleurstellende dag hadden moeten meemaken.

Dione de Graaff had in de eerste avondsamenvatting ten minste tienminuten nodig om alle varianten van het 'Wat ging er door je heen?' opErben Wennemars los te laten. En namens Nederland het collectieve blazoenweer bij elkaar te grabbelen.

Ja, wat ging er door hem heen? Het was 'gewoon verschrikkelijk jammer'vond Erben in variant 1 tot en met 8. Verschrikkelijk. Jammer. Gewoon.Maar ach: vandaag weer een dag.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden