Internetpiraten opgepast: wie Narcos downloadt, krijgt billenkoek van de (fictieve) drugsbaronnen

De fictieve drugsbaronnen uit de populaire Netflix-serie Narcos hebben hun vizier gericht op een nieuwe vijand: internetpiraterij. In een Youtube-video, gericht aan de Franse Netflix-kijker, dreigen de hoofdrolspelers geheel in stijl van de serie iedereen te vermoorden die overweegt de serie niet op Netflix te kijken.

Scene uit Narcos. Foto ap

Downloaders die niet luisteren, hoeven niet te rekenen op vriendelijke stopverzoeken, maar kunnen 'kogels voor jou, je familie en alle mensen die je Narcos laat kijken op waardeloze websites vol bedenkelijke pop-ups' verwachten. Aan het woord is Gilberto, hoofd van het Cali-kartel, dat een belangrijke rol speelt in de serie.

Het is de eerste keer dat Netflix een dergelijke video maakt. Nu het bedrijf zich steeds meer richt op het maken van originele films en series wordt piraterij ineens een serieus probleem, zo stelt de site Torrentfreak. Twee maanden geleden nog sloot Netflix een deal met Amazon en Hulu om wereldwijd samen internetpiraterij aan te pakken.

Het resultaat is een komische, lichtelijk ongemakkelijke video. Het is overigens sterk de vraag of de video er daadwerkelijk voor gaat zorgen dat illegale downloaders een Netflix-abonnement aanschaffen. De antipiraterijwaarschuwing verschijnt namelijk niet op de zogenoemde 'waardeloze websites vol bedenkelijke pop-ups' waar mensen Narcos doorgaans downloaden.

Meer over