Internationale intriges: met dit razend spannende verhaal komt de Gouden Strop dichtbij

null Beeld
Beeld

Willem Asman was al nooit vies van internationale intriges, maar in Enter trekt de thrillerauteur helemaal alle registers open. Het boek begint nog braaf in het Amsterdamse Buitenveldert, waar de Amerikaanse Tyler samen met haar dochter woont. Voorheen was ze partner van een geharde Amerikaanse crimineel, tegen wie zij een belastende getuigenis heeft afgelegd. Met een nieuwe identiteit begint Tyler in Nederland aan een tweede leven, terwijl haar ex in de VS in de gevangenis zit.

Enter

Thriller - (****)
Door: Willem Asman
Ambo Anthos, 16,99 euro

Denkt ze. Als haar dochter verdwijnt tijdens een schoolreisje naar Londen, rijst al snel het vermoeden dat haar ex achter de ontvoering zit. Wanneer bovendien in Miami een aanslag wordt gepleegd, gaat ze zelf op zoek naar antwoorden. Het nummer van het getuigenbeschermingsprogramma dat ze moet bellen, leidt naar de inmiddels gepensioneerde politieman die haar ooit heeft geholpen toen ze getuigde tegen haar criminele vriend.

Deze Garfield Franklin Horner werkte - zo blijkt - niet alleen voor het officiële getuigenbeschermingsprogramma van de Verenigde Staten, maar is ook actief voor Rebound, een ietwat mistige en zeer commerciële instelling die iedereen met geld aan een nieuwe identiteit kan helpen.

Triologie

Tyler is ondertussen naarstig op zoek naar haar ontvoerde dochter Charlie. Ze krijgt tijdens haar speurtocht - eerst in Londen, dan in de VS - hulp, maar wie kan ze eigenlijk vertrouwen?

Enter is het geslaagde eerste deel van wat een trilogie onder de noemer Rebound gaat worden. Asman vertelt het razend spannende verhaal met vaart. Continu wordt de lezer op het verkeerde been gezet, de plotwendingen zijn niet van de lucht. De auteur werd al eens voor de Gouden Strop genomineerd, met dit boek komt de hoofdprijs ongetwijfeld weer wat dichterbij.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden